machetedidactice.com

De legendele bune nu te saturi niciodată și te străduiești * Proiect de activitate didactică

Te străduiești să le îmbraci în haine cât mai potrivite.
Același lucru l-am simțit eu zilele trecute, atunci când a trebuit să meșteresc machetele pentru un proiect în care postamentul era reprezentat de Legenda bradului.
M-am mai întâlnit cu această legendă, nu-mi era necunoscută așa cum nu-mi erau străine nici personajele ce trebuiau reprezentate.
Fericirea mea, de această dată, vine din inspirația pe care am avut-o în realizarea machetelor, găselnița fiind aceea a reprezentării copacilor în ambele anotimpuri cele care se regăsesc pentru că doi dintre copaci își pierd frunzele până la finalul poveștii.
Așa că, fagul și stejarul s-au regăsit pe machetă cu și fără frunze, în anotimpul cald, dar și în cel rece. Și sunt așa de fericită că mi-a venit această idee, fără a face mai multe machete. Pe o parte am pictat copacii în anotimpul cald

iar pe cealaltă i-am pictat în timpul rece. Am fost focusată pe detalii acordându-le o atenție sporită, atașând mai multe variante, încercând să prind cât mai tare spiritul legendei.

 

Nu știu cât răzbate din aceste imagini, dar doamna educatoare care le-a solicitat a fost extrem de încântată atunci când le-a avut în față spunându-mi că sunt diferite în realitate. Iar eu am crezut-o, cu bucurie!

Atașez proiectul pentru a vă face o părere mai amănunțită despre ce vorbesc eu aici.

proiect DȘ

La această oră totul este de domeniul trecutului. Cu bucurie, entuziasm și calificativ maxim. Ce îți mai poți dori?

Lasă un răspuns

%d