machetedidactice.com

Albinuța Hermina a ajuns la Cercetași

Cercetașii doamnei Marcela au avut de cercetat, la rândul lor, despre albine și nu doar pe cele melifere. Eu am fost maestru de ceremonii, antrenând copiii în activități din mai multe domenii.

Hermina,  personajul principal al cărții Harnică albinuță, vei găsi altă căsuță? a fost adusă de curier la timp pentru a se mula perfect pe subiectele Săptămânii Verzi pe care copiii o parcurg copiii de la această școală. E o carte de la editura DHP, cu ilustrații sugestive, dar mai ales informații prețioase. Copiii au aflat despre albinele de lână, despre albinele tăietoare, despre albinele zidar și provocările pe care le au de înfruntat pentru a supraviețui.

Ilustrațiile semnate de Andrea Reitmeyer completează într-un mod extrem de inspirat textul.

Dar nu doar despre asta este vorba în carte ci și despre ce se întâmplă când oamenilor nu le mai ajunge spațiul și fura din cel populat de animale precum și ce se întâmplă când fermierii folosesc insecticid pentru a omorî dăunătorii.

După ce am parcurs povestea, albina a fost analizată sub lupă,  cercetașii descoperind care sunt părțile componente ale unei albine și ciclul de viață al unei insecte.

Mirarea copiilor atunci când compun și descompun aceasta albina de fetru îmi certifică alegerea potrivită pe care am făcut-o.

Cât timp ciocolata s-a topit pentru a o putea gusta alături de fructe, am făcut un joc, copiii răspunzând la întrebările care erau indicate de cifra de pe zar. Multe patimi mai stârnesc acest tip de jocuri.

La plicul cu numărul 2 era o surpriză care a stors lacrimi în unele cazuri asta pentru că acești copii sunt la vârsta la care consideră că li se cuvine totul fără a se mai ține cont de nimic. Evident că la finalul jocului a primit fiecare surpriza însă au avut de gestionat situația până la final !

Ciocolata și fructele au bătut mierea, adepții celei dintâi fiind în superioritate numerică însă o comparație s-a făcut, mierea fiind și ea analizată și mâncată

Căpșunile fascinează papilele gustative ale multor copii. Ce bine că nu sunt alergici!

La final am oferit cercetașilor o ramă pentru a o folosi atunci când va fi nevoie. Prima dată, chiar la activitatea de astăzi.

Am petrecut câteva ore alături de o clasă alcătuită din copii atât de provocatori încât am apelat la multe dintre abilitățile pe care le am pentru a-i „ține” în povestea mea. Norocoși să aibă în frunte un dascăl care știe cum să folosească busola pentru a-i duce pe drumul cel mai bun. Mult succes în continuare și mulțumesc de colaborare!

Lasă un răspuns

%d