machetedidactice.com

De ce ,,machete didactice”?

Numele meu este Ioana Dana Oniciuc și sunt mămica a doi băieți. Copiii mei sunt situați pe paliere de vârstă diferite: primul este acum în clasa a XII a iar cel mic trece în clasa a II a.
Am observat că în ultimii 10 ani, învățământul a suferit o modificare majora, iar drumul ales de cei care au frâiele lui nu este unul tocmai bun. Drept urmare și implicarea mea a trebuit să fie mai susținută.
În momentul în care băiatul cel mic a intrat în grădiniță, am realizat și înțeles că trebuie un sprijin din partea părinților, pentru că materialele ce se găseau în grupă erau insuficiente și pe alocuri, inexistente.

Așa mi-a venit ideea de a veni în sprijinul copilului iar mai apoi a colegilor lui, după care am extins aria.
Am început să confecționez machete didactice cu ajutorul cărora copiii să înțeleagă mai ușor noțiunile prezentate de educatori sau profesori și cu care ei să interacționeze.
Așa s-au născut machete didactice cu teme foarte variate: povești și personaje din povești, geografie, biologie, cunoașterea mediului etc.

Machetele didactice pe care eu le confecționez sunt de diferite dimensiuni(pot realiza și confecționa ce dimensiune se dorește) și de diferite grosimi (de la 3 mm la 10 mm, sunt făcute din polistiren.
Polistirenul îl tai și pictez după care îl ornez așa cum îmi cere tema lucrării.

Am făcut, până acum, machete didactice ce au fost folosite de doamnele profesoare la lecțiile de grad I  si II, la Cercurile Pedagogice, la inspecțiile finale pentru definitivat sau titularizare,la diferite lecții tematice și la ornarea grupelor sau claselor. Deasemenea, am confecționat diferite machete didactice ce au fost folosite ca avizier și unde au fost expuse diplomele obținute la concursurile la care au participat copiii.

În speranța că v-am trezit interesul vă spun că adresa mea de mail este:

ioana9506oniciuc@gmail.com

iar numărul de telefon la care pot fi găsită este:

0744167713

Sper într-o colaborare de lungă durată, din care cei mai câștigați să fie copiii!

L.E. Am adăugat pe parcursul timpului și alte rubrici, dragi mie, care se ocupă de cărțile pentru copii dar și pentru mămici. Recenziile pe care le găsiți aici sunt ale unui om care nu are studii de specialitate și nu este critic literar ci scrie așa cum le-a văzut el, fie că i-au plăcut ori ba. Dacă doriți păreri ale criticilor trebuie să accesați alte link-uri.
Sper să găsiți lucruri interesante și din această perspectivă.
Dana machete