machetedidactice.com

În care se vede cum poţi sta printre urşi polari, foci şi pinguini fără nici o frică!

Imagine

Povesteam ieri, cum a putut această machetă să deschidă pofta unui şcolărel de a mai învăţa câte ceva, despre animale polare. După ce procesul de confecţionare a fost gata, cel care a experimentat primul utilitatea ei a fost Luca, evident.

În demersul nostru am scos iarăşi pe post de îndrumător cărţile ce le avem în biblioteca şcolarilor, cărţi ce işi dovedesc de fiecare dată, utilitatea şi sprijinul atât de susţinut.

Imagine Imagine

Imagine

Primul care a deschis şirul tipăriturilor folosite a fost Atlasul lumii pentru copii scos la Editura Litera, iar de aici am ales doar secţiunea pe care o avem astăzi în vedere. Din acest atlas Luca a aflat că Antarctica este cel mai rece continent şi că, este singurul continent fără ţări. A specificat imediat că Australia este singurul continent ţară.

Apoi am apelat la seria Primele descoperiri editate la Aramis. Din ,, Cum se deplasează animalele” Luca a aflat că pinguinii se deplasează mai greu în poziţie verticală, iar pentru a se echilibra se sprijină pe coadă şi ţin aripile ridicate.

Imagine

Imagine

Tot din această minunată cărticică ne-am reamintit că pinguinul este o pasăre ce nu poate să zboare ( la fel ca şi struţul! a spus Luca), însă aripile- înotătoare sunt puternice.

Imagine

Imagine  Imagine

Tot despre pinguini sau reconfirmat informaţiile pe care deja le ştia, dar de această dată din „Cum se apără animalele” scoasă tot în această colecţie, Primele descoperiri aflăm  că,

Pinguinii se adună în colonii – adevărate creşe pentru pui. Puii sunt grupaţi în interior, cei mai mari şi adulţii stând spre exterior pentru a-i proteja de frig sau de atacatori.

Imagine

Imagine

Despre ursul polar, din această cărticică a citit că,

Unele animale se camuflează pe toată perioada anului, având culoarea foarte apropiată mediului în care trăiesc. De exemplu, tigrul, ursul brun, ursul alb se disting cu greutate în mediul lor de viaţă.

Aici Luca a afirmat că mai ştie el un animal ce nu poate fi distins cu uşurinţă în mediul lui de viaţă, acesta având abilitatea de-a se camufla. Era vorba despre cameleon.

Imagine

Imagine

Imagine

Pe măsură ce erau lecturate textele, aşa având ocazia să aflăm lucruri noi atât Luca dar şi eu, sau să îşi aducă aminte noţiuni învăţate mai de demult, animalele îşi ocupau locul pe machetă. Şi uite aşa am reuşit să aducem o bucăţică din Poli la noi, într-o căsuţă din Bucovina. Inedit, nu?

Am mai apelat la o carte Cum se hranesc animalele editată tot la Editura Aramis iar de aici Luca a citi că

În zona actică, zăpada acoperă pământul cea mai mare parte a anului. De aceea, aicisunt mai puţine animale. Unul dintre ele este renul, ,,cămila Arcticii” sau ,,calul cu coarne”. El se hrăneşte cu licheni şi lăstari, pe care îi găseşte scormonind cu coarnele prin zăpadă.

Imagine

Imagine

Am folosit de multe ori  aceste cărticele iar informaţiile găsite aici ne-au fost de un real folos, ceea ce întăreşte ideea că am fost foarte inspirată atunci când le-am achiziţionat.

Imagine

Imagine

Imagine

Pe lângă aceste cărţi ce au constituit un real sprijin, astăzi am mai avut unul, în prezenţa jocului  Animale sălbatice ale lumii – Joc de cultură generală. Despre acest joc minunat care ne-a fost dăruit de Alina, draga mea prietenă căruia îi mulţumesc, vă voi povesti cu altă ocazie, însă pentru activitatea de astăzi, am luat câteva cartonaşe cu animale polare, din cele peste 300 ce îl conţine. Aşa Luca a putut avea o imagine mai vastă a locuitorilor acestor ţinuturi.

Imagine

Imagine

Imagine 

Imagine

După aşa o avalanşă de informaţii noi, am încheiat această activitate printr-o fişă, mai bine zis prin completarea unei fişe, în care Luca a avut de rezolvat nişte cerinţe.

Imagine

Imagine

Imagine

Au trebuit găsite adjective pentru Poli, să alcătuiască propoziţii, să formeze cuvinte cu grupul de litere ,, chi”, însă dacă sunteţi curioşi puteţi vedea mai jos fişa cu pricina.

Imagine  Imagine

Putem afirma că timpul petrecut în compania animalelor polare a fost unul extrem de placut. Nici lor nu le-a fost cald şi nici nouă nu ne-a fost frig! A fost numai bine şi vă recomandăm să încercaţi.

Imagine

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “În care se vede cum poţi sta printre urşi polari, foci şi pinguini fără nici o frică!”

%d