Am început explorarea acestui stat continent cu mare nerăbdare. M-am pregătit mai mult timp în acest sens și pe lângă macheta continentului, am pregătit mai multe fișe, pe care le-am folosit de-a lungul discuțiilor noastre.
Este fascinant pentru copil ca, după ce a văzut câte țări găsim în Europa, Africa sau în Americi, să vadă acum cum Australia este considerat stat continent, chiar dacă o regăsim în toate atlasele sub denumirea de Oceania dar și alături de Noua Zeelanda, Noua Papua Guinee și Tasmania.
Ca de obicei, am apelat la arsenalul de atlase, enciclopedii și materiale cu ajutorul cărora Luca a citit noțiuni legate de această țară.
Am lucrat și cu cartea noastră cu puzzle-uri din care el a aflat unde este situat acest continent, care este capitala Australiei, un scurt istoric din care nu puteau lipsi aborigenii, dar și animalele caracteristice acestui ținut. S-a lucrat și cu macheta didactica din dotare.
Bucuria mare a fost că avem un cangur original confecționat din blană naturală pe care Luca l-a drăgălit în fel și chip. Cangurul nostru are și un cănguraș în marsupiu, ceea ce-l face și mai îndrăgit. S-a vorbit practic cu el, l-a întrebat una alta și și-a căutat singur răspunsurile în cărțile avute la dispoziție. L-a studiat, i-a pipăit membrele inferioare dar și pe cele superioare, ca să nu mai pomenesc de puiuț și de coadă. Apoi a lipit drapelele aferente statelor din zona aceasta.
Am avut o activitate minunata, iar de frumoasa ce a fost, a continuat-o și atunci când l-a vizitat cel mai bun prieten al lui, un baiețel minunat pe nume Leo.
Nu este pentru prima data când lucrăm împreună, iar fiecare întâlnire s-a petrecut cu mare bucurie ți dorința de-a afla lucruri noi.
Au citit, fiecare, informații despre Australia din cărți diferite, au localizat pe glob poziția Australiei, au recapitulat punctele cardinale dar au discutat și despre minunatele animale ce trăiesc în aceste ținuturi.
Apoi au completat o fișă cu câteva noțiuni învățate astăzi. Pe lângă fișele pe care le-au completat pentru a exersa scrisul, au mai făcut una la matematica, unde au avut de rezolvat o problemă, evident tot cu tema de astăzi.
Iar la final, pentru amuzament dar și pentru relaxare, copiii au realizat un craft cu un cangur și puiul lui, pe care l-au înfrumusețat cum au dorit. Prietenul lui Luca a plecat și nu am apucat sa scanez lucrarea lui, așa că vă voi arăta doar lucrarea gazdei. 🙂
Chiar aflați la celălalt capăt al lumii, Australia a reprezentat o destinație de-a dreptul fascinanta!
„Am văzut” canguri, ursuleți Koala, minunatele emu dar și bizarul ornitorinc.
„Ne-am scufundat” și am văzut fascinanta barieră de corali cu fauna ei colorată dar și căluțul de mare ce seamănă cu o algă.
Vă închipuiți cum este o călătorie adevărată în Australia? Până ce visul va deveni realitate, vă invităm cu noi!