machetedidactice.com

„Sambo se întoarce” de Paul Maar

Întâlnirea noastră cu Sambo, spun noastră că eram eu cu Luca, s-a petrecut în 2016, în primăvara lui 2016 și nu-mi vine să cred că au trecut așa de mulți ani de atunci. Puteți vedea ce și cum a fost citind articolul pe care l-am scris atunci.

„Sâmbăta când vine Sambo” de Paul Maar sau cum am avut noi încă un motiv de bucurie. Real!

De data asta lucrurile au stat altfel pentru că am citit cartea pe tăpșanul lecturilor mele cât Luca a dat proba la limba română la bacalaureat. Total diferit însă pentru mine legăturile formate se simt diferit.

Când a venit și a văzut cartea a citit câteva pagini din ea așa, pentru frumoase aduceri aminte.

În documentarea pe care am făcut-o am descoperit că Sâmbăta când vine Sambo este o poveste scrisă de Paul Maar, apărută la editura Humanitas junior în anul 2011. Iată că este pe piața noastră de 14  ani. Traducerea este semnată de Alexandru Al. Șahidian, cartea fiind recomandată de Academia Germană de Literatură pentru Copii și Tineret. Este scoasă în condiții minunate având o copertă cartonată pe care sunt „ferestre” lăcuite din care ne zâmbește Sambo iar în interior ne așteaptă 170 de pagini pentru a fi citite. În ceea ce privește Sambo se întoarce apărută abia anul trecut în traducerea semnată de Cristina Cioabă coperta nu mai este cartonată însă mai există ferestrele lăcuite și ilustrațiile semnate tot de autor, cele 176 de pagini aducând cititorului zâmbete pe chip și o stare de bine.

Am citit cu voce tare câteva pagini în dimineața asta în cadrul idilic de care mă bucur vară de vară.

Sunt mai multe cărți cu acest personaj însă la cum se traduc la noi, aici referindu-mă la timpul scurs între prima și a doua carte, probabil la următoarea apariție am toate șansele să fiu bunică (Doamne ajută!).

Nu putea tăpșanul să nu audă în continuare povești pentru copii chiar dacă fiii mei au crescut și ajung mult mai rar la el. Eu continui să duc tradiția, încântată fiind de tot ce reprezintă acest loc atât de prețios pentru mine. Spor la citit și povești pentru copii!

Lasă un răspuns