machetedidactice.com

O floare pentru grădinița mea – Ziua verde

Săptămâna Altfel pe care prichindeii o traversează a fost astăzi verde. De fapt, a fost solară, încărcată de strălucire și de o voie bună molipsitoare.

 

Invitația a fost trimisă părinților iar ei au fost atât de darnici încât trebuie să mulțumesc și eu, cea care m-am aflat în mijlocul copiilor pentru așa flori. Garofițele au răspândit un miros divin și ne-au invitat să le cunoaștem. Puteam rata așa o ocazie? Ei bine, nu!

Am scos din ghiveci două dintre ele pentru a le vedea cei mici și pentru a putea pune mâna pe rădăcină, tulpină, frunze și flori. Boboceii n-au fost omiși de la numărătoare așa cum s-au specificat și culorile florilor din ghivecele prezente. Diferite nuanțe de roșu au copleșit numeric pe cele care erau mai gălbioare.

După ce ne-am ostoit setea de cunoaștere i-am provocat să completeze o fișă iar ei au dat curs cu bucurie.

Am explicat fișa, una pe care am luat-o de pe internet și am adaptat-o nevoilor mele. Am exemplificat ce anume au de făcut, am fost insistentă în a vedea că au înțeles figurile geometrice și ce culori le sunt asociate.

Am fost nevoiți să grăbim totul pentru că la ora stabilită a trebuit să coborâm în curtea grădiniței pentru a planta floricelele. Echipați cu toate cele necesare, am petrecut momente din care copiii au văzut ce înseamnă să grădinărești, ce unelte se folosesc și care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru a planta corect.

După ce jardinierele au fost umplute cu garofițe, am plecat în parcul de joacă, afară fiind foarte cald și frumos, fără vânt.

Am prins o zi de poveste de care multă vreme o să-mi amintesc așa cum cred că o vor face și cei mici.

Lasă un răspuns

%d