machetedidactice.com

Povești muzicale de neuitat care au îmbrăcat niște ani atât de provocatori

Aceste rânduri sunt despre un om care a dat vieții noastre, a mele și a fiului meu cel mic, tușe armonice și coloristice pe care nu am cum le uita. Sunt o împătimită a armoniilor clasice de când mă știu și am încercat să le strecor și în viața copiilor mei știind ce beneficii aduc ele. În casa noastră există un pian la care multe ore s-a cântat, care s-au adunat în ani și la care mi-ar fi plăcut și acum să se audă cu aceeași frecvență descifratul partiturilor vindecătoare. Copiii au ales altceva însă atunci când a fost necesar, la formarea lor, muzica și-a făcut treaba, arpegiile, diezii, bemolii toate fiind parte integrantă a lor.

Și pentru că atunci când ești mic muzica vine către tine tot printr-o poveste, am descoperit la un moment dat povești muzicale scrise de un român, de o româncă mai bine spus, numele ei fiind Cristina Andone. Mai jos am atașat câteva dintre activitățile pe care eu le-am făcut cu Luca, activități care au avut ca postament Povești din pădurea muzicală, cele scrise de Cristina.

Curcubeul muzical și transparența lui Mozart

Muzica bună și vremurile prin care trece

Activități educative copii – Ceaikovski… note de argint… mandala… fișe lucru… broderii…

Spiriduși, povești și muzică bună

Da, am recidivat! Când lumea învârte la cozonaci eu goblenesc un scatiu

Bach și orga fermecată sau răsfățul din această minivacanță

„Mozart și curcubeul muzical” de Cristina Andone. La pătrat

Însă Cristina nu a scris doar povești despre compozitori ci are și o serie care cuprinde opt cărți în care protagonistul principal este un motan, Dar pe numele lui, serie pe care eu am adus-o în fața copiilor la atelierele pe care le-am desfășurat de-a lungul timpului.

Dar Motan. Un dar potrivit pentru cititori

Nu vreau să uit a pomeni despre cărțile de educație financiară, unele pe care eu le-am folosit pentru a învăța copiii cum stă treaba cu banii.

„Chichi-rischi”, o nouă poveste din „Școala banilor bine-crescuți” de Cristina Andone

„Cam atât despre urechi” o poveste din „Școala banilor bine crescuți” de Cristina Andone

Ultima dată m-am văzut cu Cristina la final de an 2022, dar abia aștept revederea.

Final de an 2022 cu Dar Motan și Cristina Andone într-un atelier de poveste

La mulți ani, Cristina! Cu multă sănătate și cadru prielnic pentru a duce poveștile mai departe, povești de care avem nevoie mici și mari deopotrivă pentru a face față mai bine nebuniei în care suntem prinși. Mulțumesc pentru clipele pe care le-ai înlesnit ele aflându-se deja în albumul vieților noastre!

Lasă un răspuns

%d