Sesiunea de comunicări şi referate „De la joc la educaţia financiară – jocuri şi activităţi adecvate preşcolarilor”
Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a organizat, în cadrul activităţilor metodice ale compartimentului Educaţie Timpurie, Sesiunea de comunicări şi referate cu tema „De la joc la educaţia financiară – jocuri şi activităţi adecvate preşcolarilor”, gazda activităţii online fiind Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio” din Fălticeni.
Sesiunea, coordonată de către inspector şcolar Daniela Răileanu, a beneficiat de prezenţa unor invitaţi de marcă ce au adus plus-valoare activităţii, prin mesajele despre importanţa educaţiei financiare de la vârste timpurii, iniţierea preşcolarilor în lumea fascinantă a banilor reprezentând un pionierat în dezvoltarea sănătoasă a unei generaţii viitoare de consumatori, educaţi din punct de vedere financiar.
…
Inspector Daniela Răileanu a precizat: „Rezultatele, progresele înregistrate de preşcolari în această direcţie au fost evidente, exemplele de bune practici fiind diseminate în cadrul sesiunilor organizate la sfârşitul fiecărui an şcolar. Entuziasmul celor mici, curiozitatea şi dorinţa copiilor preşcolari de a învăţa să aibă un mod chibzuit de viaţă, de a afla cât mai multe taine despre bani şi despre valoarea şi limitele legate de acest subiect, precum şi implicarea educatorilor şi a părinţilor copiilor cu dăruire şi pasiune în activităţile de educaţie financiară reprezintă tot atâtea motive care ne determină să ne gândim la consecvenţă, la dezvoltarea şi remodelarea proiectului, cu speranţa că vom avea şi în continuare susţinerea partenerilor noştri în acest demers important pentru schimbarea mentalităţii generaţiilor viitoare”.
Întâlnire cu autoarea cărţii „Şcoala banilor bine-crescuţi”
Un partener constant la atelierele de lucru cu preşcolarii de la Grădiniţa „Pinocchio”, Ioana-Dana Oniciuc, a împărtăşit cadrelor didactice prezente la sesiune importanţa pentru preşcolari a atelierelor care pun accent pe comunicare, interacţiune şi dialog. Activităţile acesteia asigură un caracter integrat al conţinuturilor, promovează experienţe de învăţare în care copilul participă activ şi poate alege şi influenţa modul de desfăşurare a activităţii. Pornind de la a exemplifica o activitate organizată cu preşcolarii, Ioana-Dana Oniciuc a facilitat și întâlnirea cu autoarea cărţii folosite ca punct de plecare într-un asemenea demers, „Şcoala banilor bine-crescuţi”, scrisă de Cristina Andone.
Scriitoarea Cristina Andone s-a alăturat invitaţiei, prezentând într-o manieră artistică mesaje semnificative, relevante atât pentru copii, cât şi pentru adulţii prezenţi, făcând apel la crearea unei atitudini pozitive în receptarea informaţiilor şi mesajelor rezultate din conţinutul scrierilor sale.
…
„Promovarea conceptului de educaţie financiară în educaţia timpurie reprezintă o provocare, dar şi o cheie în a schimba mentalităţi, prin crearea unei noi viziuni care să corespundă cerinţelor actuale şi viitoare ale învăţământului românesc şi european”, a precizat gazda evenimentului, prof. Adriana Samson, director la GPP „Pinocchio” Fălticeni.
Mai multe detalii puteți afla aici.