machetedidactice.com

Într-o lume minusculă se petrec lucruri mărețe – proiect didactic activitate integrată

Un proiect la care am lucrat  cu mare pasiune și atenție a fost acesta în care lumea insectelor mi-a dezvăluit, încă o dată, latura ei fascinantă acolo unde ordinea, disciplina și regulile nu sunt comentate de nimeni.
Ar trebui ca toată lumea, în special adulții, să se aplece cu mai multă atenție asupra modului în care reușesc niște vietăți minuscule să supraviețuiască și să după speciile mai departe.
Acolo există niște reguli pe care TOATĂ LUMEA le respectă. Dacă noi, oamenii, vom continua să mergem pe panta pe care suntem acum, nu știu dacă vom mai rezista chiar atât de multă vreme.
Nu este momentul aici să insist asupra acestei probleme pentru că acum vreau să prezint un proiect și materialele care l-au îmbrăcat.

proiect inspectie Insecte

Au fost deschise trei centre: Artă, Bibliotecă, Știință

La Artă au fost pregătite pentru copiii câteva suluri de carton, siluete de fluturi, diferite abțibilduri decorative, ștrasuri, perle, fire de catifea.

La centrul Bibliotecă copiii au găsit albume și imagini cu insecte pe care au trebuit să le „citească” și să sorteze pentru a fi lipite mai apoi în interior. Coperta albumelor a avut litere punctate pe care cei mici au trebuit să le unească, așa apărând titlul albumului.

La centrul Știință, copiii au avut de rezolvat niște puzzle-uri, de reconstituit ciclul de viață al buburuzei, fluturelui și albinei și de a uni imaginea cu umbra ei.

 

 

 

Imaginile de la ciclul de viață al insectelor le-am luat de pe twinkl.

La DLC, pentru povestea ce a îmbrăcat activitatea am meșterit mai mult machete pentru a putea fi folosite de educator atunci când o prezintă copiilor. Personajele au intrat în poveste, pe rând, la final tabloul fiind unul complet, ilustrând povestea.

 

Pentru DEC, „Vernisaj în grădina buburuzei Bibi”, am pregătit rame pe care copiii au pictat elemente din poveste. Așa au fost tablouri cu furnici, fluturi, buburuze, albine, flori și un soare.

O activitate care a prins foarte bine la copii, imaginile de la finalul întregii experiențe fiind concludente.

Rezultatul acestei lecții a fost unul foarte bun, eu fiind foarte fericită, cum altfel?! Mulțumesc doamnei educatoare pentru colaborare și pentru implicare. Din acest demers cei mai câștigați sunt copiii, asta fără putință de tăgadă!

Lasă un răspuns

%d