machetedidactice.com

America, tărâmul făgăduinței mereu surprinzător

Nu știu alții cum gândesc, dar mai ales cum rostesc, însă eu, de când mă știu, mi-am dorit să ajung în America. Nu am reușit până acum și șansele de a o face în viitor sunt aproape nule, însă o parte a sufletului meu a fost mângâiat de faptul că fiul meu cel mare a stat acolo un an academic, atunci când a primit o bursă de studii de la Universitatea Essex din Colchester, unde studia.

O parte din sufletul meu a „călătorit” alături de el, putând vedea mai multe imagini din locuri care altfel nu mi-ar fi fost accesibile.

 

De ce a rămas America tărâmul făgăduinței? Pentru că:
În America au fost inființate cele mai mari companii din lume când vorbim de profituri.
America este lider mondial în privința investițiilor în cercetare și dezvoltare.
Dolarul american rămâne cea mai populară valută din lume.
America dispune de cele mai prestigioase universități din lume.
America are cei mai mulți câștigători ai Premiului Nobel.
Cercetătorii americani publică cele mai multe articole stiințifice.
SUA dispune de cel mai mare Produs Intern Brut din lume.
PIB-ul pe cap de locuitor rămâne însemnat.
Statele Unite găzduiește cei mai mulți imigranți din lume.
IT-iștii americani au înființat cele mai populare site-uri din lume.
SUA exportă cel mai mare volum de capacitate intelectuală din lume.
Deține cele mai multe mărci din lume.
Iar lista poate continua cu la fel de multe poziții în care cei din America sunt primii din lume în diferite domenii. Acestea, însă și alte motive m-au făcut să aleg ca subiect de studiu, alături de niște copii curioși, acest subiect destinație.

Am pornit cu informații generale despre continentul American, pentru a ne focusa mai apoi pe America de Nord.

De un real ajutor mi-au fost fișele de pe twinkl, pentru că informația este structurată pe înțelesul copiilor. Alături am avut Atlasul drapelelor și alte atlase cu informații și ilustrații perfecte pentru ce-mi trebuia mie.

O machetă a steagului Statelor Unite ale Americii s-a cerut făcută iar stelele au fost puse de copii după ce traduceau și scriau cuvintele de pe steluțe în limba engleză.

 

 

Atunci când l-am făcut nu m-am gândit că va avea un așa succes și va prinde copiii atât de mult în completarea lui. Au aflat și ce înseamnă dungile de pe acest drapel și de ce sunt 13 la număr, care este semnificația culorilor și a stelelor.

În materialele de pe twinkl am găsit structurate informații pe care le-am printat, laminat și decupat pentru a le discuta cu copiii. Deasemenea, am grupat cartolinele cu obiective care au fost împărțite în naturale și făcute de om.

Altă activitate care prinde tare la școlari este aceea în care ei au de găsit niște cuvinte amestecate și pentru care rezolvarea lor în timpul cel mai scurt reprezintă o mare provocare.

După ce s-a finalizat și această etapă a urmat ultima, acolo unde am hotărât să îi provoc la o meștereală, tot la subiect și anume un dream catcher. Materialele necesare le-am găsit la Auchan și așa am putut să ofer tot ceea ce era necesar.

 

Pentru a se putea lucra și înțelege ce anume se cere am făcut eu unul drept exemplificare.

   

Îmi doresc ca visele lor să fie frumoase, pline de aventuri minunate, dar mai ales cu o continuare a călătoriei noastre pe tărâmul făgăduinței.

Lasă un răspuns

%d