machetedidactice.com

Machete didactice – Despre toamnă… despre iarnă…

Iarna asta a fost așa de … altfel, că nu mai știi dacă este iarnă sau altceva. Am avut diferențe de temperatură așa de mari, foarte greu de suportat de organismele vii. De la -20 de grade la +3 grade în decurs 24 de ore, e ceva. Apoi a fost și mai este, că suntem doar la mijlocul lunii ianuarie, multă gheață, iar numărul celor care și-au îmbogățit garderoba cu piese gipsate, este destul de mare. În ciuda tuturor acestor impedimente am avut ocazia să ne delectăm ochii cu imagini superbe, așa cum numai natura ne poate oferi. Copaci dantelați și gătiți până în cele mai mici detalii, flori încremenite de spaimă, dar neînduplecate în a părăsi această lume și un cer cu mai multe… personalități, dacă este să te gândești la câte fețe și-a etalat. Așadar, Iarna mea de astăzi, arată așa, ca în imaginea de mai jos.

DSC_2196

DSC_2197

E elegantă, distinsă și are un aer de țarină! Și parcă atunci când te uiți la ea, nu ți se pare că este atât de frig. Din contra. Dar pentru că temperaturile au fost și de iarnă dar și de toamnă, lângă această machetă am mai confecționat una, cu aceeași  formă, dar cu nuanțe diferite. Numele ei este Toamna și arată așa.

DSC_2200

DSC_2201

Două reprezentări ale acestor atât de imprevizibile anotimpuri. Două reprezentări menite să încânte și bucure sufletele unor copilași de grădiniță. Bucurați-vă de anotimpurile vieții voastre și de tot ceea ce vă oferă ele. Și gândiți-vă că sunt irepetabile!

Lasă un răspuns

%d