Săptămâna trecută am aflat de faptul că trebuie făcut un proiect la limba engleză. Tema era la alegere:
Thanksgiving day
Saint Patrick’s Day
Bonfire Night și încă câteva de care Luca nu-și mai aduce aminte.
A trebuit lucrat în grup și copilul a ales să o facă alături de colegul lui, Sebi.
Nu trebuia făcut acasă ci la școală, dar era necesar ca elevii să aibă asupra lor materialele necesare și un concept.
Legat de acest episod au fost ceva hârăieli cu un al coleg de-al lui, care i-a reproșat, într-un mod destul de contondent, faptul că nu l-a ales pe el. Asta a venit pe un fond destul de tensionat, pentru că am aflat că există niște probleme la școală, probleme legate de comportamentul anumitor colegi, destul de agresivi verbal și comportamental.
Copiii au ales să lucreze pe marginea unei sărbători tradiționale de familie poate și de unde, în anul cea trecut, fratele lui a avut posibilitatea să participe la așa ceva, chiar acolo, la fața locului. A fost impresionat și ne-a povestit cum anume a simțit acest spirit: cel al unei familii tradiționale americane.
Ritualul preparării curcanului, modul în care s-au adunat și petrecut aceste câteva zile, cu siguranță îi cor rămâne în amintire. Iar nouă, povestirea lui plină de patos.
Au optat pentru un lapbook în care să se regăsească cât mai multe activități dar mai ales, cât mai variate.
În el, copiii au trebuit să rezolve anumite cerințe, una mai interesantă ca alta. 🙂
Caracteristica lapbook-ului este aceea de a aduna, într-un spațiu restrâns, o varietate de informații. Ele sunt scrise pe suporturi de hârtie ori carton, dar acestea au diferite forme, în funcție de temă.
Evident că am căutat îndelung până s-a hotărât ce anume să aleagă pentru a fi pus în interiorul lapbook-ului, a proiectului.
La școală, copiii au format echipele și au lucrat. Am înțeles că a fost foarte frumos, iar varietatea nu a lipsit. Din păcate nu am avut cum să văd cum a fost dar am aflat din povestirile copiilor.
Activități frumoase pe care vă invit să le încercați!