machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Hoinărim pe continente şi dezlegăm misterele lumii alături de Scooby-Doo

Image

Ieri, după ce a terminat şcoala, în drumul spre casă un chioşc de ziare l-a ademenit pe Luca cu tipăriturile lui. S-a hotărât să citească ultima revistă cu Scoooby-Doo, drept pentru care am achiziționat-o.
Mi-am adus aminte, că avem acasă o întreagă colecţie cu aceste misterioase aventuri şi cu personajele lor atât de determinate în a dezlega toate misterele.
Colecţia de care vă vorbesc este una foarte frumoasă şi am cumpărat-o când Razvan era mai mic. Fiecare revistă avea şi un pachet de cartoline (într-un pachet erau 8 bucăţi), iar pe acestea se găseau destinatii din lumea întreagă, deci de pe toate continentele, dar şi diferite jocuri ce se puteau face cu ajutorul acestor cartoline. Cred că au fost în jur de o sută de numere şi peste două sute de cartoline (pentru ca au fost multe dubluri) şi nu regret deloc investiţia făcută.
Am să vă arăt câteva dintre ele ca să vedeti ce grafică  frumoasă au. Să nu stea împrăştiate, am primit şi „Maşina misterelor” pe post de cutie de depozitare.

Image  Image

Image

În ce a constat activitatea noastră: am pus machetele didactice ale continentelor în jurul nostru, în mijloc un planiglob şi Maşina misterelor plină cu cartoline.
Pe rând, Luca, Răzvan (ne-a făcut bucuria de-a juca şi el cu noi) dar şi eu, am tras câte o cartolină din maşinuţă.
După ce cartolina era extrasă, se citea ceea ce era scris, ca mai apoi ţara sau regiunea respectivă să fie pusă pe continentul corect. În partea de jos a fiecărei cartoline este scrisă şi o informaţie despre ceea ce este reprezentat pe ea.

Ex : Velma la Statuia Libertăţii, SUA

„Vă puteţi cocoţa în vârful acestei celebre statui, dacă urcaţi cele 354 de trepte!”

sau

Shaggy la Zidul Plângerii,  Israel

„Milioane de oameni vizitează anual zidul sacru pentru a cere ajutor divin”.

ori

Fred la Sighişoara, România

În acest oraş medieval s-a născut Vlad Ţepeş, Dracul.

Scooby la Marele Zid Chinezesc, China

„Are o lungime de 3000 de kilometri!”

Velma în Budapesta ,Ungaria

„Capitala ungară este formată din două oraşe! Buda şi Pesta se întind pe cele două maluri ale Dunării”

Daphne la Palatul Parlamentului din Bucureşti România

„E a doua clădire din lume ca mărime, după Pentagon.”

Velma la Opera din Viena, Austria

„Viena este celebră pentru operele ei. Măiculiţă, ce de decibeli!”

Acestea sunt câteva exemple de ce este scris pe o cartolină. Informaţiile sunt foarte diversificate iar întrebările sunt, în mare parte, grele.
Dar Răzvan şi cu mine am fost cei care am răspuns la cele foarte grele iar Luca a trebuit să le plaseze pe continentul aferent. Au fost şi întrebări la care cel mic a avut răspuns, spre bucuria noastră.

Image  Image

Image  Image

Image

Image  Image

Image  Image

Image  Image

Image  Image

A fost un exerciţiu foarte util, acela de a corela destinaţii cu tări şi continente. A trebuit ca să se caute pe hartă iar cel care a făcut acest lucru a fost Luca. Totul a fost antrenant pentru că a participat şi Răzvan alături de noi şi de fiecare dată când se întâmplă acest lucru, activitatea se desfăşoară în parametri puţin schimbaţi.
Pot spune că atunci când am început joaca am stabilit că vom extrage din maşinuţă 30 de cartoline, însă atmosfera s-a animat, aşa crescând şi numărul cartonaşelor extrase. A fost foarte frumos şi educativ.

Apoi Luca a scris câteva rânduri în care a trecut o parte din țările întâlnite pe continentele lor pentru ca mai apoi să rezolve câteva cerinţe gen: desparte în silabe, găseşte cuvinte opuse, etc.

Image  Image

Image

ImageImage

Aşa am petrecut noi câteva ore dintr-o zi de sâmbătă. A fost minunat şi vom mai repeta acest gen de joacă, nu de alta, dar au mai rămas cartoline nejucate şi-i păcat!
Vă invităm să experimentaţi şi voi şi vă garantăm că după terminarea jocului veţi fi mult mai bogaţi.
Iar dacă v-a plăcut, spuneţi şi altora pentru că doar aşa vom putea număra cât mai mulţi oameni bogaţi la minte şi suflet.

P.S. Camelia, mama lui David şi a Antoniei m-a rugat, dacă pot, să-i pun şi câteva cartoline. Ataşez mai jos cartolinele pe care le avem în speranţa că vor fi doritori de o joacă pe cinste, alături de proprii copii. Să le folosiţi sănătoşi!

img357   img358   img359   img360   img361

img362   img363   img364   img365   img366

img367

img368   img369  img370   img371   img372

img373   img374   img375   img376   img377

img378   img379   img380   img381  img382

img383   img384

Lasă un răspuns

%d