machetedidactice.com

Activități educative copii – Rusia – O țară pe doua continente. Astăzi Europa.

Incursiunea noastră pe tărâm rusesc a început în primăvară când am învățat câte ceva despre această minunată țară, despre cultura ei, despre oamenii celebri care au încântat întreaga omenire și care, continua s-o mai facă și în zilele noastre.

Copiii mei sunt de-a dreptul îndrăgostiți de păpușile rusești, celebrele matrioști, iar achiziționarea lor am făcut-o de-a lungul timpului, ori de câte ori am avut acest prilej.

Piesa de rezistență este un set adus tocmai de la Moscova. 🙂

Lecția noastră a început cu citirea informațiilor despre această țară din enciclopediile pe care Luca le are în bibliotecă. Dar înainte de asta, Luca a pus pe harta continentului Europa, pentru care avem o macheta didactica,  stegulețul Rusiei.

  

 

Luca a aflat că la Moscova se află Kremlinul, fostul palat al țarilor, împărații Rusiei. Deasemenea a aflat că Moscova este capitala Rusiei. Am învățat că exista și alt fel de alfabet și o altfel de scriere. Am încercat și noi să scriem câteva cuvinte, așa de divertisment.

Pentru activitatea noastră, am ales să fac niște răvașe pe care le-am ascuns în matrioști. Luca îndrăgește foarte mult acest mod de lucru, cu elemente surpriză, iar provocarea maxima este de-a rezolva corect cerințele acestor răvașe. Pe ele au fost scrise probleme și exerciții de matematica.

      

      

      

  

Apoi am confecționat niște matrioști de hârtie. Am dorit să scriem câteva nume de scriitori celebri ruși. I-am nominalizat și Luca i-a scris. Deocamdată atât.

img540

img542

img544

img545

img548

Am dorit foarte mult că Luca să știe însemnătatea oamenilor de cultură ruși, de aportul lor la „frumosul” omenirii. Avem lăsate de ei opere inegalabile în mai toate domeniile, însa datorită faptului că poporul nostru a fost sub dominația lor atâta amar de vreme, există o tendințe după 89 de-a nu mai pomeni de ei.

Ori este un mare, mare păcat!

Noi vom continua demersul nostru pentru a afla cât mai multe, așa bucurându-ne sufletul și mintea.

Vă invităm să găsiți ce este mai bun dintr-un neam greu încercat, dar plin de oameni vrednici, creativi și buni!

Lasă un răspuns

%d