Activitati educative copii – Asia, leaganul multor limbi, religii si culturi diferite

Nu am avut niciodata pretentia ca as detine formula castigatoare in educatia unui copil! Am procedat, cu ambii mei baieti, asa cum am crezut eu de cuviinta ca-i pot ajuta si le pot deschide apetitul pentru studiu. Am facut asta fara a sti la acel moment, ca exista HS.  Cand Razvan era mic,  in Romania nu existau nici calculatoare personale, nici telefoane mobile, nimic din toata avalansa asta de surse din care te poti inspira si din care poti invata. Si asta nu m-a impiedicat sa ma ocup de el!

Mamicile tinere, beneficiaza de aceste atuu-ri, insa ca orice lucru care aduce beneficii, este de la sine inteles ca genereaza si neajunsuri.

De aceste situatii m-am lovit eu si, fiind o mare iubitoare de copii, am crezut ca daca dau de stire, vor sti si altii cum sa intampine aceste probleme,fiecare in felul lui si fiecare mulat, dupa propriul copil.

Am dorit sa precizez aceste lucruri pentru a elimina orice pareri si discutii inutile si orice ambiguitati.

Revenind la tema noastra, asta, pentru ca s-a dorit si pentru ca a existat timp extra teme, am plecat in Asia.

Este un subiect pe care, daca doresti, nu-l mai termini niciodata! Intr-atat de fascinant si captivant este.

Nu suntem la prima ,,intalnire ” cu acest continent stravechi, am mai facut vorbire. Insa acum, suntem pe alt palier de varsta si Luca poate parcurge singur anumite etape.

Mai intai Luca a aflat informatii generale despre Asia, lecturand din enciclopediile pe care le are in biblioteca. A aflat multe lucruri inedite asa cum, datorita lecturii si-a adus aminte de lucruri pe care le stia dar de care uitase.

Enciclopediile din care s-a lecturat sunt urmatoarele:

In Atlasul drapelelor, a lipit steagurile aferente fiecarei tari, asa vazand si unde este situata fiecare tara pe continent.

Apoi a lucrat cu Atlasul geografic al lumii – Carte cu puzzle, in care , pe langa informatii si puzzle sunt si niste joculete.

Apoi am lucrat cu macheta didactica. Pe ea am pus ,pe langa denumirea continentului si numele tarilor aflate iar pentru aceasta am confectionat niste cartoline. A fost o activitate destul de migaloasa, pentru care Luca a avut nevoie de ajutor. L-a primit de la fratele lui, care s-a alaturat,pentru putin timp, discutiilor noastre.

Urmatoarea etapa a fost, completarea unei fise in care Luca a scris cateva date generale din lucrurile invatate.

Cam aceasta a fost activitatea noastra. A fost foarte interesant si s-au aflat multe lucruri inedite. In limita timpului disponibil, vom incerca sa parcurgem ,, cat mai multi kilometri ” pe continentul Asiatic. Vom vizita tari minunate in care oamenii au obiceiuri diferite fata de ale noastre.

Daca ati stat alaturi de noi, va multumim !

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: