machetedidactice.com

Advent 2017 * Ziua cu numărul 7

Iată, a trecut o săptămână de când a început luna decembrie. Ca un fum! 🙂
Ne-am întâlnit cu multe cărți frumoase și am avut o activitate foarte susținută. Au început și tezele și tocmai de aceea totul este mai concentrat.

Luca nu s-a simțit astăzi foarte bine și la un moment dat am primit un telefon de la școală să vin să-l iau. Nu știu ce a avut, dar acasă s-a liniștit și odihnit. După ce și-a revenit, a citit cartolina și a făcut cunoștință cu cartea zilei.

Întrebarea de la limba engleză a necesitat căutarea unui cântecel despre care nu știam prea multe, prilej cu care am aflat. Și am cântat și noi, că altfel nu se putea.

Cartea zilei se numește Cleopatra de Katie Daynes.

A și citit-o deja, chiar dacă nu este un împătimit al povestirilor istorice. Dar am observat că are tendința, cărticelele mai accesibile, adică fără un număr mare de pagini, pe care le primește în această perioadă, să le citească în ziua în care le primește.

Cărțulia de 64 de pagini a apărut la Editura Pandora, în anul 2016, și face parte din categoria Atlase, enciclopedii copii.
La finalul cărții, cititorul va găsi Locul meu în istorie, acolo unde sunt datele cronologice ale vieții Cleopatrei. Cartea este ilustrată de Serena Riglietti.

„Cleopatra” face parte din seria Istoria pe intelesul copiilor, care combina povestile captivante cu texte usor de citit. Pe langa text, cuprinde ilustratii colorate care reflecta fidel viata oamenilor din acele timpuri si intamplarile descrise in carte. Seria a fost creata cu ajutorul lui Alison Kelly, lector la Universitatea Roehampton.
    In tinutul faraonilor si al piramidelor, Cleopatra era o printesa cu un viitor nesigur. Cand propriul ei frate a incercat sa o ucida, ea si-a dat seama ca nu poate avea incredere in nimeni. Apoi, conducatorii Romei au inceput sa se lupte pentru ai capta atentia si Cleopatra s-a confruntat cu cea mai mare provocare din viata ei. Crezi ca a reusit sa isi indeplineasca planurile?
  

    Fragment:
 
    „CAPITOLUL VI 
    ANTONIU SI CLEOPATRA 
 
    Antoniu isi petrecu acea iarna in Alexandria. Cleopatra era nedezlipita de el zi si noapte. Il insotea chiar si la vanatoare si-l privea cum isi antreneaza soldatii.
    – Un razboinic bun nu se intoarce niciodata cu spatele la inamic! l-a auzit ea strigand.
    Nu-si putu retine zambetul larg. Barbatul asta era onorat ca fiind cel mai bun soldat din tot Imperiul Roman… si iata-l aici, in Egipt, alaturi de ea! 
    „O sa-l fac sa sarute pamantul pe care calc”, isi spuse ea. „Dupa aceea nu va mai lupta decat pentru mine.”
    Cei doi amanti aveau multe in comun. Lideri puternici, de succes, cu planuri de viitor ambitioase, petreceau ore in sir discutand despre cum sa cucereasca noi teritorii. 
    – Intr-o zi, Imperiul nostru de Rasarit va fi cel mai bogat din lume, spunea Antoniu. 
    Dar Antoniu era casatorit, iar sederea lui in Egipt fu intrerupta cand primi vesti ingrijoratoare de la sotia lui Fulvia.
    – A dat de necaz, i-a spus el Cleopatrei. I-a incurajat pe romani sa se rascoale impotriva lui Octavian.
    – Credeam ca tu si Octavian sunteti aliati, spuse nedumerita Cleopatra.
    – Eram, raspunse Antoniu, dar Octavian a decis ca vrea sa stapaneasca tot imperiul. Acum a invins-o pe Fulvia si a fortat-o sa fuga in Grecia. Trebuie sa ma duc s-o ajut sa adune mai multi sustinatori.
    Cleopatra ura gandul ca Antoniu se intorcea la sotia lui. Dar in loc sa-si arate dezamagirea, se hotari sa-si ia ramas-bun cu mare fast. „O sa-l vrajesc cu farmecul meu”, se gandi ea, „si-atunci sigur o sa se intoarca.”
    Planui cel mai delicios meniu, angaja cei mai buni cantareti si dansatori din Egipt si se imbraca inca o data ca Afrodita.” (sursa: libris.ro)
Așteaptă cu nerăbdare să citească cărțile primite de la Moș Nicolae.
Dar și când le va veni rândul!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Advent 2017 * Ziua cu numărul 7”

%d