machetedidactice.com

Activități educative copii – Cum stă treaba cu sorbitul la biologie

Luca a fost anunțat ieri, la finalul orelor, că fiind ziua educației se vor face mai puține ore iar acestea vor fi mai lejere. Pentru că informația nu a fost confirmată 100% și pentru că am mai primit telefoane de la colegii lui, am considerat că e mai sigur să-și facă temele pentru a nu avea probleme. La limba română știa că profesoara le-a cerut să aducă mapa pentru că vor face dirigenție. Chiar și așa, nu a lăsat nici tema de la română nefăcută.
Dimineața a fost una răcoroasă, termometrele arătând 5 grade și am știut că nu vor pleca nicăieri și dacă va fi să fie ceva – vreo activitate – ea se va desfășura în școală.

20161005_084713

20161005_085655

După ce l-am lăsat pe copil în clasă, am stat să văd ce-mi spune diriginta cu privire la programul de astăzi. Dar până să vină ea, l-am întrebat dacă a învățat la biologie pentru că ieri nu l-am văzut făcând asta. Răspunsul a fost următorul:

– Mama, așa de mult mi-a plăcut lecția cu celula vegetală încât i-am sorbit doamnei profesoare fiecare cuvânt pe care l-a spus. Stai fără grijă că mă descurc!

image002

(sursa foto: scritub.com)

Și a venit și nota, un zece curat!

20161005_13094620161005_130936

Azi s-a predat lecție nouă la care nu a lipsit microscopul și lupa. Nici nu puteți bănui ce entuziasm și ce bucurie. Rădăcina de ceapă și coaja de portocală au fost analizate la nivel de …celulă. 🙂 E pur și simplu fascinat de această materie dar e păcat că în program este doar o oră pe săptămână. Pentru că avem microscop acasă, vom continua studiul celulelor. Materie este berechet. 🙂

Lasă un răspuns

%d