machetedidactice.com

Machete didactice – Momente

Fiecare dintre noi am trăit, la un moment dat, situații în care nu ne-am simțit prea confortabil. Și asta nu din punct de vedere medical ci din acela al relaționării cu semenii nostri.

Lucrul acesta este valabil la orice vârstă, numai că la maturitate poți să le și gestionezi. Dar poți? Ai curajul să spui, în față, ceea ce te deranjează? Dacă da, prețul plătit nu este prea mare? Am întâlnit de-a lungul vremii oameni, așa ziși prieteni, care la primele dezacorduri și-au schimbat comportamentul. Ori așa sunt prietenii? Unui prieten nu ar trebui să poți să-i spui și de bine dar și de rău? Cu siguranță contează foarte mult, în economia discuției, tonul pe care sunt rostite aceste păreri.

Este evident că există oameni care nu doresc să accepte aceste situații nici în ruptul capului, așa cum este evident că dacă aceste rostiri se referă la situații ce țin de slujbă, deznodământul poate fi din cel mai prost cu putință. Am simțit pe pielea mea ambele situații. După ce te pocnește așa moment, ai nevoie de ceva timp pentru a te regrupa și pentru a-ți reîncărca bateriile. Dar regretele dispar? Oare nu le târâi după tine, ele revenind în prim plan odată cu prima dezamăgire pe aceeași temă?

Odinioară, prietenul ținea loc de psiholog. Te duceai la el (la prieten), la orice oră din zi și din noapte, și-ți ostoiai sufletul greu încărcat de povara problemelor. Acesta te asculta și împreună reușeați să mai detensionați situația. Nu știu dacă întotdeauna exista o rezolvare, dar simpla rostire a lucrurilor aducea o stare de mai bine. Acum, cei care au prieteni adevărați, prieteni încercați de vreme, ar trebui să se socotească niște norocoși. Sunt așa de rari acești prieteni! Dacă îi aveți, să-i prețuiți!

Este reconfortant să poți avea posibilitatea să mergi la psiholog, să vorbești acolo vrute și nevrute, acesta să te asculte și să te mai întrebe din când în când câte ceva, dându-ți senzația de civilizație și de confort. Dar câți dintre noi pot să frecventeze un psiholog?

Revenind la rostiri, dacă nu aveți curajul să le faceți de față cu cel vizat, cum procedați?DSC_2328

DSC_2329

O soluție ar fi să faceți acest lucru în scris. Dar îl faceți?

Lasă un răspuns

%d