Activități educative copii – Tabloul meu în manieră Matisse

matisse 2

Mi-am adus aminte zilele trecute de o activitate pe care am avut-o alături de Luca anul trecut, înainte de-a pleca la mare. Atunci, am abordat mai multe teme marine în care s-au regăsit elemente specifice. Căluții de mare, scoicile, broștele țestoase, coralii dar și sumedenia de pești au ajuns rând pe rând în atenția noastră și ne-am bucurat de informațiile noi pe care le-am aflat cu această ocazie.

Dar, o activitate mai atipică a fost aceea a realizării acestui tablou, foarte ușoară de altfel, care presupunea o îndeletnicire nu prea agreată de Luca, decupatul.

Ideea am găsit-o într-o revistă franțuzească, Petites Mainsla care am apelat de multe ori. Am fost abonați o vreme la ea, după care am achiziționat-o din centrele Inmedio. Nu le ocoliți pentru că sunt activități foarte frumoase, ingenioase și structurate pe diferite grade de complexitate.

Pentru a vedea cum stă treaba cu Matisse și cine a fost el am apelat la colecția Mari Muzee ale Lumii de la Colecția Adevărul, pe care acum le găsiți la un preț extrem de avantajos. dar și la Mari Pictori de la DeAgostini.

matisse 12

Ce-am reținut despre Matisse: că a fost un pictor francez care a pictat tablouri luminoase și care a folosit culori vii. El a decupat deasemenea diferite forme din hârtie colorată pe care, mai apoi le-a asamblat in diferite moduri. A folosit elemente organice în picturile lui.

Ori acest mod de lucru nu ne-a fost greu nici nouă să-l facem. Am fi putut opta ca Luca să-și conceapă corali proprii, dar pentru început, am folosit imaginile existente în revistă, pe care el le-a decupat.

matisse 4  matisse 6

matisse 7  matisse 8

matisse 9  matisse 10

Atașez mai jos tiparul, poate e de trebuință cuiva care dorește să încerce și așa ceva.

Tipar tablou Matisse

După ce aceste imagini au fost decupate, Luca a pregătit postamentul pe care să fie montate. A avut nevoie de hârtie colorată, trei culori diferite, pe care a atașat în rol de chenar, ,,alge” dar de culoare albă. Efectul este foarte frumos.

matisse 13  matisse 14

matisse 15  matisse 16

Ce-a mai rămas de făcut a fost așezarea elementelor marine decupate anterior. Și tabloul a fost gata!

Nu este o activitate complicată ca execuție cu toate că se poate opta și pentru o variantă mai elaborată, dar sunt niște informații noi care vin îmbrăcate într-o formă facilă. Am ascultat, am privit, ne-am bucurat ochii!

Deschideți apetitul copiilor pentru culoare și frumos, iar în timp veți culege roadele.

matisse 1  

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: