machetedidactice.com

Machete didactice – Continentele pe înțelesul copilului meu

DSC_1326

Continentele! Mister și dorința de explorare!

Am căutat de-a lungul timpului o abordare pe care s-o agreez în primul rând eu și apoi băieții mei!
Pare un subiect ușor însă nu este deloc așa! Copilul primește atât de multă informație, încât va tinde la un moment dat s-o încurce și să nu mai știe cine și pe ce continent stau unii și alții.
Eu nu am lucrat efectiv cu copiii mei acest subiect de foarte devreme. Am considerat că dacă le citesc și dacă le arăt pe enciclopedii sau pe alte cărți pe care le-am tot achiziționat de-a lungul timpului, este suficient. Iar acum, eu sunt mulțumită cu alegerea făcută!
Am avut și norocul de-a putea călători în câteva destinații , noi prin Europa și Asia (Turcia), Răzvan prin Europa, Asia (Turcia) și Africa (Tunis, Egipt) și se știe că altfel îți rămân înmagazinate informațiile dacă au alături și o imagine!

img143

Prima data când am făcut o machetă care să facă referire la continente, a fost la un 1 Iunie, când am confecționat planiglobul de mai sus. Atunci, Luca mergea la grădi și pentru a marca această aniversare, am confecționat macheta cu pricina dar și 27 de omuleți, ce au fost ornați apoi de fiecare copil în parte.
Despre continente, mai aprofundat, am început să lucrez cu Luca de când avea 5 ani și nici atunci foarte în amănunt.
Am început cu Europa, fiind continentul pe care se află țara noastră. La fiecare hartă a continentului am făcut și cartoline cu țările componente, asta pentru a avea habar unde se află și de a le citi si numele.

DSC_1332

La fiecare abordare a continentului respectiv am căutat să aleg câte o țară, despre care el să aibă habar dar am și mers pe simbolurile universale. Voi relata mai pe larg despre aceste activități în zilele ce urmează.

DSC_1327 DSC_1329 DSC_1328 DSCN0501

Australia am abordat-o doar din perspectiva animalelor ce trăiesc acolo, iar Polul Nord și Polul Sud nu beneficiază încă de o macheta individuală.
Cu ajutorul acestor machete se pot organiza lecții foarte variate, de la țări, popoare, obiceiuri, faună și floră și subiectele pot continua.
Am ales această varianta  a machetelor, pentru că Luca lucrează efectiv cu ele, pune tot soiul de cartoline, el cu mânuța lui. Iar această manieră de abordare, la noi a dat rezultate foarte bune.
Vă doresc să zburdați pe ce continent visați! Să ne trimiteți și nouă  cărți poștale din locurile vizitate, dacă doriți!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Continentele pe înțelesul copilului meu”

%d