machetedidactice.com

Activități educative copii – Doctorul Aumădoare îi dă o ,,consultație” lui Luca!

DSC_1794

Am ajuns la a doua carte pe care Luca o tot ,,târâie” după el prin casă și pe care nu se-ndură s-o lase din mână!

Ați ghicit! Doctorul AUMĂDOARE a poposit în copilăria lui Luca! Și copilul din mama de acum a legat o prietenie cu acest domn deosebit.

DSC_1795

Mi-ar fi plăcut ca el să poată citi din cartea pe care am avut-o eu, însă acel exemplar nu s-a mai păstrat, din păcate. În consecință, am achiziționat un exemplar de pe net.
Această reeditare a editurii Gramar n-are nimic a face cu cea pe care o știam eu, în afara textului, însă acest lucru l-am transformat într-un beneficiu în folosul copilului.
Să vă povestesc ce-am făcut de fapt.
Am găsit în mediul online cartea originală din care am tipărit desenele. Pentru că în cartea pe care a citit-o Luca nu existau decât trei desene, am făcut fișe pe care am lipit câte un desen, iar Luca, privindu-le, a trebuit să spună din ce capitol sunt, dar și să scrie câteva cuvinte proaspăt întâlnite, lucru pentru care s-a folosit dicționarul.
Așa au luat naștere fișele pe care o să le vedeți mai jos. Tot acolo, am să vă arăt în ce stare minunată a lucrat copilul aceste fișe și ce bucurie a fost pe el când a văzut desenele.

DSC_1805

DSC_1802

DSC_1801

DSC_1799

DSC_1797

DSC_1788

DSC_1787

DSC_1786

img022

img024

img026

img027

La sfârșitul activității noastre, Luca a scris câteva din calitățile îndrăgitului doctor pe care le-a pus inițial pe macheta confecționată la această tema. Apoi le-am transferat pe o coală de hârtie unde a mai scris și care sunt cei mai buni prieteni ai doctorului.

DSC_1813

DSC_1814

DSC_1817

 

img028

Ca o concluzie personală: ar trebui ca reeditările să fie făcute în același format și în  aceeași grafică cu cea originală. Așa nu s-ar știrbi deloc din prețiozitatea acestor scrieri. Însă poate se va găsi cineva care să concretizeze, așa reapărând și „Aventurile lui Guliver”, „Fram, ursul polar„ „Pinocchio”, „Buratino”, „Piticul Cipi”și multe alte minunății.

Cine spune că înainte de ’89 erau numai lucruri rele, se înșală! Dacă se privește cu atenție la acele vremuri, mai sunt câteva lucruri și fapte ce nu ar trebui neglijate în zilele noastre.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Activități educative copii – Doctorul Aumădoare îi dă o ,,consultație” lui Luca!”

%d