În așteptarea Sărbătorilor Pascale, am confecționat copiilor ca poster pentru prezență, un Iepurilă conductor de tren, care are misiunea de-a aduna ouțele copilașilor prezenți!
Pentru fiecare zi am făcut câte un vagon, iar în acest vagon, copiii, strigați fiind la prezența, puneau un ouț din autocolant. Așa au fost clădite zi după zi, stive de ouțe multicolore, spre încântarea celor mici.
A fost minunat iar copiii nelipsind, posterul a fost completat cu succes.
Pentru că acest Iepurilă a fost foarte îndrăgit de ,,cursanți” am hotărât să merg cu el mai departe și să-l transform într-un suport ajutător la activitățile matematice.
Pentru aceasta am confecționat o macheta didactica după cum urmează: l-am decupat pe Iepurilă cu al lui trenuleț și l-am montat pe o placă de polistiren, lungă de 1,50 metri și lată de 50 centimetri, pe care am pictat-o de-așa natură, să-i asigure fondul necesar.
Vagoanele le-am lăsat libere pentru a putea fi completate de către copii, iar numărul a fost perfect pentru a încadra cifrele și semnele conținute de o socoteală aritmetică.
Ex: 1 + 1 = 2 sunt necesare cinci căsuțe (în cazul nostru, vagoane).
Socotelile la aritmetică în grădinițe sunt făcute(acolo unde sunt!) până la zece, deci m-am încadrat perfect ca spațiu.
În vagoanele respective, atunci când au lucrat, copiii au pus atât cifre cât și imagini.
Din experiență, doresc să vă spun că nimic nu se întipărește mai bine și nu se consolidează mai temeinic, ca atunci când „pui tu mâna”!
Zi frumoasă, spor și creativitate maxima, vă doresc!