machetedidactice.com

Machete didactice – Reprezentare anotimpuri varianta 2

img856

Dacă „răsfoiți” câteva pagini în urmă, veți  vedea că am alocat un capitol aparte reprezentării anotimpurilor. Aminteam că, am căutat să vin cu o altfel de abordare a acestei noțiuni, și că ea având succes, m-am gândit s-o continui. Întotdeauna, când am fost solicitată să confecționez vreo machetă didactică, prima dorință pe care am avut-o, a fost să mă întâlnesc cu cea care va beneficia de ea. Consider definitorie relaționarea „face to face”, asta evident dacă ea poate fi posibilă!

Nu vreau convorbiri la telefon sau discuții prin intermediari, din simplu motiv că trebuie să privesc persoana în ochi și să-i pot interpreta mesajele nonverbale care, de  multe ori, mă  ajută  să deslușesc necunoscute.

Fiecare om are personaje îndrăgite, preferă un anumit fel de chip, are un anumit temperament! Și pentru ca mulțumirea să fie de ambele părți, este bine a elimina ambiguitățile și a merge pe un drum pe care să nu fie prea multe obstacole. Dacă întâlnirea nu poate avea loc, din diverse motive, discuții mai în amănunt pot duce către o  înțelegere comună.

Toate aceste dorințe ale mele s-au concluzionat, în urma întâlnirii cu o doamnă educatoare, în ceea ce veți vedea și anume, anotimpuri  reprezentate prin… spiriduși! Cum  am  ajuns  aici? Prin simplul fapt că doamna cu pricina îndrăgește foarte mult aceste creaturi atât de delicate.

Pentru Primavară am confecționat o spiridușă  de-un verde crud, care se balansează într-un leagăn agățat într-un măr proaspăt înflorit.

Este veselă, delicată, foarte elegantă: are un jupon de dantelă care evidențiază această delicatete.

img853

Băiețelul Vara este motorizat. Cu ajutorul avionului, reușește să  înflorească totul pe unde trece!Vă rog să faceți un exercițiu de imaginație și, închizând ochii, să trăiți întreaga scenă! Cum vi se pare?

img854

Toamna este adusă de un spiriduș năzdrăvan, care cocoțat pe niște dovlecei copți se bucură de inconfundabilele arome ale acestui anotimp, atât de darnic și roditor!

img855

Iarna nu putea veni fără Rudolf, fără acadelele ispititoare, fără brăduțul poleit cu argint și fără globuri!

img852

Datorită dimensiunii peretelui, am reușit să  încadrez aceste machete didactice foarte bine, în ciuda dimensiunii lor mari: 1,50 metri înălțime și lățime, atât cât a fost necesar fiecărei figurine pentru a exista o proporție.

img851

Pe lângă figurinele spiriduș, am făcut și câteva elemente specifice anotimpurilor, cum ar fi barza pentru primăvara, bradul pentru iarnă etc. Ce credeți? Este o idee bună? Dacă ar fi să ornați o sală de grupă, ați opta pentru așa temă?

Aștept un răspuns! Cu nerăbdare.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Reprezentare anotimpuri varianta 2”

%d