Animalele marine reprezintă o temă cu care știu că n-ai cum da greș. Cine poate spune că nu e fascinat de ceea ce se petrece sub apă?
Eu am folosit ca bază fișele de la IMP, unele foarte colorate, ilustrațiile putând fi înțelese și de cei mai mici copii. Informația trebuie îmbrăcată de așa natură pentru a ajunge la preșcolar și mai ales pentru a fi înțeleasă creându-se un dialog. Unul autentic, credeți-mă!
S-a realizat și un sensory bin pentru că experiențele senzoriale sunt foarte importante la această vârstă și dacă e după mine, sunt importante mereu indiferent câți ani ai.
Am folosit bile hidrofile și mai multe figurine reprezentând animalele marine, ocazie cu care am vorbit nu doar despre pești ci și despre celelalte fie ele mamifere, reptile, amfibieni.
La matematică am avut diferite modele de fișe pe categorii de vârstă în ele identificând numerele, asociind elementele care alcătuiau mulțimea numărului respectiv, am făcut și labirinturi, atât de iubite de copii și multe altele.
S-a colorat cu apă, cu acuarele, cu vopsea acrilică pe hârtie, sticlă, canvas, pânză după stare și curiozitate. O parte dintre picturi au fost înrămate, ramele fiind ornate cu tot soiul de scoici, melci, stele de mare și mai știu eu ce am mai avut prin cutiile destinate acestor materiale.
Puzzle-urile cu foam au solicitat atenția pentru că prima provocare a fost una la care s-a greșit drept pentru care am repetat isprava, de data asta cu sorți de izbândă.
Nici argila nu a fost dată uitării, modelajul exercitând asupra celor mici o stare aparte. Cred că ea este dată de faptul că această pastă capătă forme diferite în mâinile lor, intervenind un soi de întrecere cine reușește să realizeze ceva mai special.
Nu vreau să uit de sticla în care cei mici au încapsulat atmosfera mării, cu nisipul ei fin, vuietul valurilor ascuns în scoici și alte elemente specifice.
Tot ce vedeți mai sus a acoperit o perioadă destul de generoasă, două săptămâni jucându-ne și meșterind cu așa de multă fericire că și dacă am fi continuat nu ar fi fost o problemă, aici referindu-mă la celebra plictiseală. Continuăm!