machetedidactice.com

„Voi avea grijă de tine” o poveste aparte pentru începutul ăsta de primăvară

Povești, cât mai multe și mai frumoase povești pe care le aduc în fața copiilor în speranța că pic cu pic voi schimba ceva în percepția lor pentru mai târziu. În ceea ce privește cuvântul și importanța lui, în ceea ce privește abilitățile motrice, dar mai presus de toate în ceea ce privește emoția și și chimia pe care aceasta o declanșează în corp dacă povestea este una bună.

Voi avea grijă de tine de Maria Loretta Giraldo și Nicoletta Bertelle e o poveste pe care sunt fericită că am descoperit-o ascunsă pe raftul cel mai de jos al unui hipermarket, acolo unde caut atunci când am ocazia pentru că știu că există posibilitatea să găsesc tot soiul de comori.

Ilustrată într-un mod excepțional, această carte frumoasă celebrează tot ce este sănătos, pur, misterios și magic și bun în lume. Teme precum știința, anotimpurile, bunătatea și generozitatea sunt împletite prin cuvintele reconfortante și ilustrațiile superbe.
O sămânță are nevoie de dragoste și îngrijire din partea forțelor elementare. Atunci o pasăre are nevoie de dragoste și îngrijire din partea mărului care a crescut din sămânță. Apoi puiul păsării răspândește semințele mărului cu dragoste și grijă, și astfel ciclul începe din nou.

În tot acest timp, tânărul cititor sau ascultător absoarbe ideea de a avea grijă de ceilalți și de a fi îngrijit, prin imersiunea în această poveste ciclică și ilustrații glorioase și vibrante. O combinație de colaj și pictură acrilică aduce Voi avea grijă de tine la viață în cel mai adorabil și neașteptat dintre moduri. Grija este esența poveștii.

Nu-ți fie teamă. Eu voi avea grijă de tine.

Această frază se repetă pe tot parcursul și promovează un sentiment liniștitor, înălțător de asigurare și bucurie că suntem cu toții în această lume împreună. De asemenea, aduce sentimentul binevenit că, oricât de dure ar deveni lucrurile, este în regulă. Ajutorul e pe drum.
Iubesc această carte cu mai mult decât doar ochii și creierul meu. Aproape că îmi simțeam inima crescându-mi în piept în timp ce o citeam și studiam cu atenție ilustrațiile magnifice, vibrante și vesele nemaipomenind de fiorul care mi-a făcut pielea de găină.

Din punct de vedere fizic, Voi avea grijă de tine este tipărită într-un format mai mare decât majoritatea cărților.
Este o carte cu imagini uimitor de frumoasă și unică. O poveste blândă, liniștitoare și oportună pentru a inspira compasiune și bunătate. Și ca să vedeți despre ce vorbesc o puteți vedea și asculta.

Povestea aceasta și imaginile din ea ne-au ajutat să avem un dialog în care s-au regăsit toate cele necesare unei astfel de activități: cuvinte noi (pitulice, brazdă), despărțit în silabe, identificarea primei litere a cuvântului, explicarea anumitor elemente din natură, circuitul apei s-a auzit cu tot ce conține el (evident că la nivelul unor copii de grupă mijlocie).

Și pentru că toată săptămâna a fost dedicată apei, ce final mai nimerit se putea decât cel al zilei în care se sărbătorește Ziua Mondială a Apei?

Ziua Mondială a Apeise sărbătorește anual în data de 22 martie.

Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

Copiii au avut de decupat și potrivit imaginile încât să rezulte traseul pe care-l face apa în natură.

Am mai jucat un joc de îndemânare, unul de care nu erau străini, având de trimis câteva mingiuțe (astăzi au fost picături) într-un spațiu anume.

De asemenea, s-au auzit și câteva cântecele pe care copiii le repetă pentru un concurs. Ne-am despărțit nu înainte de a mai face un joc, cel în care imagini cu oameni în diferite poziții sportive.

O săptămână mai avem din luna martie și gata, suntem în plină primăvară. Cum miercuri am bifat și echinocțiul de primăvară, zilele începând a se mări, tot ce mai avem de făcut este să ne bucurăm: de soare, natura care renaște și faptul că o putem trăi din plin. Sănătoși să fim că de idei și povești nu ducem lipsă!

Lasă un răspuns

%d