machetedidactice.com

Copiii de pe întreaga planetă * Proiect inspecție titularizare

Pe ultima sută de metri, înaintea vacanței, doamnele care doresc să se titularizeze au de susținut o lecție în vederea acestui scop. Ori pentru una ca mine, asta reprezintă o provocare căreia nu-i putea oferi decât toată atenția și bucuria de a o îmbrăca cât mai adecvat și inspirat. E foarte adevărat că doamna cu care am colaborat este una extrem de deschisă așa reușind a face împreună activități care de îndată ce au fost cunoscute copiilor, reacția lor ne-a demonstrat că am procedat corect și inspirat.
Pentru că această inspecție avut loc chiar după Ziua Copilului, subiectul a fost unul despre copii, activitatea fiind una de 45 de minute.
Scopul activității a fost dezvoltarea empatiei și creativității față de copiii lumii pe baza experienței senzoriale și motrice acumulate, prin utilizarea de tehnici specifice modelajului și desenului cu carioca, ei având de decorat niște siluete și de modelat continentele care urmau a completa un planiglob.
Pentru asta am meșterit un planiglob pe care continentele au fost conturate, fără a fi colorate.

Copiii au ascultat o poveste, una țesută pe marginea cărții „Copiii lumii” de Tessa Strickland, Kate DePalma și David Dean, una care momentan este out of stock, dar pe care eu o am de la prietenele mele de la cartemma.

E o carte prețioasă, pe care o îndrăgesc foarte mult, și de care mă leagă amintiri foarte frumoase, adică clipe pline de conținut petrecute alături de copii.

Spiridușii în jurul lumii

Bucurii lângă copii

Eram convinsă că și acum nu avem cum da greș aducându-le în atenție această abordare pe care e drept, am transformat-o într-o poveste.

Planeta Pământ și copiii ei

Iar pe marginea poveștii am detaliat atât cât ne-a permis timpul.

Mi-am amintit de activitatea pe care am făcut-o alături de colegii lui Luca, atunci când el frecventa grădinița și am știut, mai bine spus am fost convinsă că nu avem cum da greș.

Copilărim într-o lume plină de culoare! 1 Iunie, zi deosebită

De această dată a fost mai elaborat, poate și pentru că am căpătat experiență. Proiectul de la lecție îl aveți mai jos.

Inspectie titularizare – proiect

Pentru partea de modelaj:

Pentru partea de desenat

Finalul a arătat așa:

Totul s-a terminat cu bine.
Urmează altă etapă.
Să fim sănătoase să dăm curs provocărilor.

Lasă un răspuns

%d