machetedidactice.com

Momente când scriitorii se implică activ în viața copiilor. Astăzi Cristina Andone, Editura Univers și BCR

Am scris despre cărțile Cristinei Andone de îndată ce au ajuns în atenția mea și a copiilor mei asta pentru că le-am găsit foarte interesante, tratând subiecte inedite care nu se aflau în atenția celor mici. Le-am dus la atelierele pe care le-am organizat pentru că poveștile scrise de Cristina merg la suflet și învață. Învață pe cei mari și mici deopotrivă, și pun temelii durabile care mai târziu vor face diferența în economia vieții.

Nu vreau acum să vorbesc despre Poveștile din Pădurea Muzicală și spiridușii lor și nici despre motanul Dar, ori despre cărțile pentru adulți, vreau să scriu despre cărțile de educație financiară.

Aceste cărți apărute la Editura Univers par foarte complicate pentru copiii mai mici, dar eu am avut curiozitatea să fac câteva ateliere la grădiniță și vreau să vă spun, în cunoștință de cauză, că este o falsă impresie. Dacă nu mă credeți puteți vedea și citi în linkurile de mai jos cum anume s-au desfășurat.

„Cam atât despre urechi” o poveste din „Școala banilor bine crescuți” de Cristina Andone

„Chichi-rischi”, o nouă poveste din „Școala banilor bine-crescuți” de Cristina Andone

Vreau să vă anunț că Banca Comercială Română organizează cea de-a doua ediție a concursului de desene „Școala Banilor Bine-Crescuți”, în cadrul căruia vor fi premiate 10 școli finaliste. La prima ediție a acestei competiții, peste 100 de școli din întreaga țară s-au întrecut pentru titlul de „Școala Banilor Bine-Crescuți”. Evident că partenerii BCR-ului sunt Cristina Andone și Editura Univers. Ca și anul trecut, concursul pornește de la cele două cărți ale Cristinei Andone, Școala banilor bine-crescuți, și le propune elevilor să reflecteze pe tema generozității, a cumpătării, a răbdării, a perseverenței către un vis. Sunt teme de educație financiară care reflectă valori.
Cristina organizează concursul acesta ca voluntar, atelierele pe care le va face în școlile finaliste fiind, desigur, gratuite. Iar cărțile sunt oferite de partenerii de la Școala de Bani.
De fapt, în aceasta constă parteneriatul: scriitoarea donează timp (organizare concurs + susținere ateliere cu copii), banca donează cărți, editura Univers le face reducere.

Iată detaliile acestui concurs: concursul se va organiza în perioada 13 octombrie – 15 decembrie. Cadrele didactice sunt invitate să înscrie lucrările elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, în format A4, pe una dintre temele: „Economisesc pentru visul meu’’, „La ce ne ajută banii?’’ sau „Avem grijă de resursele mediului înconjurător’’. Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor, etc.

Concursul va avea două etape:

Etapa 1: 13 octombrie – 15 noiembrie

În cadrul primei etape, toate școlile din România sunt invitate să înscrie lucrările elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani pe site-ul www.scoaladebani.ro. Fiecare școală poate să înscrie un număr de maximum 12 lucrări în competiție. Nu vor fi acceptate mai multe înregistrări în concurs din partea aceleiași școli.

Se recomandă școlilor ca cele 12 lucrări să fie realizate de elevi cu vârste diferite, câte două pentru fiecare categorie de vârstă (2 pentru 6 ani, 2 pentru 7 ani, 2 pentru 8 ani, 2 pentru 9 ani, 2 pentru 10 ani și 2 pentru 11 ani), pentru o jurizare cât mai corectă.

Intermediar, în perioada 15 noiembrie – 3 decembrie vor fi evaluate lucrările înregistrate în competiție și vor fi alese cele 10 școli finaliste.

Etapa 2 (Finala): 6 – 15 decembrie

Desenele școlilor finaliste vor fi publicate pe pagina de Facebook Școala Banilor Bine-Crescuți și vor putea fi votate în perioada 6-15 decembrie, până la ora 18:00. Școala cu cele mai apreciate lucrări va câștiga titlul de „Școala Banilor Bine-Crescuți”.

Toate școlile finaliste vor primi câte 50 de cărți „Școala Banilor Bine-Crescuți” și ateliere gratuite de educație financiară susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de profesorii Școlii de Bani, precum și diplome de participare.

Nu cred că ar trebui ratată această șansă pentru că sunt elevi talentați peste tot, important este ca talentul lor să nu rămână nevăzut și, după caz, nerecompensat. Vă invit să dați curs acestei provocări și să vă înscrieți școlile neavând ce pierde. Spor și inspirație!

Lasă un răspuns

%d