Machete didactice – ,,Să citim pentru mileniul III ”

Anul trecut, în grădinițe, a fost o temă  cu această denumire „Să  citim  pentru  mileniul III”, temă pe marginea căreia trebuiau desfășurate anumite activități. Am  fost  și  eu  solicitată  să  confecționez  un  colțișor unde să fie expuse lucrările copiilor sau anumite  notificări ori informații.

Trebuia să găsesc ceva care să permită posibilitatea expunerii acestor materiale și așa a  căpătat contur ansamblul de față.

După cum lesne se observa, el este alcătuit din trei  rasteluri  cu  cărți,  o carte desfăcută

   un  copac  al  cărui  trunchi  este  alcătuit dintr-o  stivă  de  cărți  și  o  coroană  foarte bogată.

Cu  ajutorul  acestor  machete  didactice  am  reușit  să  îmbin  utilul  cu  frumosul  iar  spațiul  pe  care  am  făcut  acest  lucru  posibil avea  dimensiunea  de  aproximativ  2,5 m  lungime  iar  înâlțimea  era  de  3  metri.

Inițiativa aceasta de a înlesni dragul de carte și lectură a fost una  lăudabilă și așa s-a  discutat mai  aprins, pe o perioadă mai lungă, despre  beneficiile cititului.

Vă  îndemn să  lecturați măcar câteva rânduri pe zi, chiar dacă în goana după  existență avem tendința de a  lăsa acest fapt pe  unul din ultimele locuri de pe lista  noastră cu  priorități  (asta dacă se regășește pe listă!)

Chiar dacă lectura se adresează pruncilor voștri, tot lectură se cheamă și uneori sufletul  nostru mai are nevoie și de personaje de poveste!

0 gânduri despre „Machete didactice – ,,Să citim pentru mileniul III ”

 1. Camelia Răspunde

  Draga mea Ioana, talentul, coroborat cu munca acerba si atat de migaloasa pe care o depui in realizarea acestor machete de vis ma determina sa ma inclin in fata ta, sa declar cu voce tare cat de mandra sunt ca te numeri printre prietenele mele de suflet.

  Te felicit din tot sufletul pentru tot ceea ce faci, ii urez blogului viata lunga si fructuoasa, iar tie multe, multe satisfactii de pe urma lui.

  Te imbratisam cu mult, mult drag!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Draga mea Camelia, sentimentele pe care tu le-ai descris mai sus sunt valabile și din partea mea în ceea ce te priveste! Nu știu cum vezi și simți tu ceea ce iese din mâinile mele însa eu știu ce melanj de sentimente mă cuprind, când văd atâta migală în postările tale.
   Cuvintele tale sunt de-a dreptul măgulitoare și după ce-a trecut atâta vreme de când fac acest lucru, fără să fi auzit atâtea vorbe frumoase, acum nu prea știu să gestionez această stare.
   Încerc pur și simplu să mă bucur (așa, eu cu mine, în fața calculatorului!).
   Vă îmbrățisez și eu, cu mult drag!

Lasă un răspuns