machetedidactice.com

Nimic nu se potrivește mai bine în vremuri grele ca poveștile

Chiar dacă suntem înconjurați din toate părțile de restricții multiple, școli închise, boală multă, dar mai ales moarte, trebuie să găsim o modalitate să mergem mai departe atâta vreme cât suntem în putere și avem alături oameni care depind de noi. E o presiune mare din punct de vedere psihologic, repercusiunile acestei perioade care deja durează de mai bine de un și jumătate se vor vedea mai apoi, iar ce va ieși la suprafață este greu de contabilizat pentru că vor fi foarte afectate mase mari de oameni fie ele mici ori mari. Nu știu cine are abilități paranormale pentru a spune cu subiect și predicat ce și cum va fi, dar știu cum stă treaba prin jurul meu având posibilitatea să văd anumite transformări deloc îmbucurătoare.

Pentru a ne ține mintea sănătoasă avem nevoie de povești. Avem ocazia să intrăm în lumi complet diferite de cea în care trăim, tot ce trebuie să facem este să deschidem copertele unei cărți. Și, din fericire, cărți avem cu nemiluita, pentru orice fel de gust, pentru standarde mai mari ori mai mici, pentru începători ori avansați.

Vă îndemn, pe cei care sunteți părinți: găsiți-vă timp pentru a citit copiilor pentru că nici nu bănuiți ce efecte benefice are acest lucru asupra copiilor! Să mai spun că aceleași efecte sunt și pentru cei mari?

Spor la citit!

   

   

   

Lasă un răspuns

%d