machetedidactice.com

Machetele cu animale de la fermă prind culoare în altă parte

Pandemia asta mi-a tăiat veniturile aproape complet. Faptul că s-au închis toate unitățile de învățământ, că nu am putut să merg să țin ateliere, cu toate că am avut solicitări a dus la această situație.
Am citit nenumărate postări în care oamenii se reinventau, dar eu nu fac parte din această categorie. Am făcut aceleași lucruri ca înainte, pregătindu-mi materiale pentru atelierele pe care sper să le fac într-o zi. Nu am citit nici mai mult nici mai puțin, cu toate că au fost momente în care ca să înțeleg ce citesc a fost nevoie să revin peste text de mai multe ori.
Am cusut puțin mai mult și am descoperit că am probleme cu vederea mai mari decât le știam, cu toate că merg anual la control oftalmologic, ultima vizită având loc la început de septembrie, anul trecut. Poate că starea de presiune și incertitudine a făcut ca imaginile să nu mai aibă claritatea dorită.
Nu am făcut nu mai știu eu ce curățenie, nu am scotocit prin toate dulapurile ori sertarele ci am procedat la fel ca și înainte de venirea molimei, adică am făcut ce am știut eu eu bine. Singura schimbare a fost participarea la niște webinarii la care până acum nu aveam acces, dar și vizionarea câtorva spectacole de balet și operă desfășurate pe marile scene ale lumii.
Revenind la activitatea mea de zi cu zi, cea de dinainte de pandemie, ea a suferit major, nemaiputând colabora cu nimeni, totul fiind sistat. Am rămas cu machete meșterite pentru niște Cercuri Pedagogice și lecții de grad, dar așa s-au așezat lucrurile. Doar câteva noi am mai meșterit și acelea pentru copiii unui centru de plasament. Doamna de acolo a intrat în carantină și a dorit să aibă niște materiale pentru a le lucra alături de copii. Am confecționat machetele, dar nu le-am pictat, asta urmând a face copiii alături de dascălul lor.

Așa au apărut personajele care întruchipează animalele de la fermă. Dacă le-aș fi colorat, ar fi arătat ca în imaginea de mai jos.

Dar de data aceasta le-am trimis nepictate, copiii urmând a termina ceea ce am început eu.

Lângă ele l-am pus pe Pinocchio ca să le păzească pentru a ajunge în bună ordine. După ce a trecut prin atâtea peripeții, cu siguranță va găsi varianta cea mai bună pentru a le îndruma.

Nu știu cât o să mai țină situația asta, poate toată vara, dar măcar din septembrie să se mai așeze lucrurile. Sănătate!

Lasă un răspuns

%d