machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 3 iunie 2020,
Pandemie: infectați 19669/ decedați 1288/ vindecați 13800

Am aflat care este treaba cu poarta de dezinfecție. Ei bine, este de decor pentru că ar fi trebuit să aibă niște țâșnitoare, așa cum am spus că am văzut, eu însămi trecând prin una care funcționa. Astăzi, atunci când a ajuns copilul la școală nu mai era coada de ieri, de fapt, nu mai era nimeni. Așa că a înconjurat mașina care era parcată lângă poartă și a trecut prin ea, adică a călcat de câteva ori pe covorul care era pus pe jos. A apărut un om de la întreținere și l-am întrebat de ce mai trec prin ea, iar el mi-a dat câteva detalii. Ar fi trebuit o substanță dezinfectantă, dar au primit una care nu era conformă (adică era pentru suprafețe nu pentru oameni). Așa că, poarta e un mare fâs, e de decor să dea bine în poze.

Cam asta cu poarta, pentru că dezinfectant au dat copiilor și mască deasemenea, de fapt două măști una la venire și alta la plecare. Au stat 50 de minute la limba română și 50 de minute la matematică.

Cu statul măștii la cursuri au fost copiii care s-au iritat la nas și urechi din pricina lor, așa cum au fost mai multe voci care au specificat  apariția stărilor de amețeală. La noi (poate și la alții) a mai fost o chestie la care nu ne-am gândit. Ieri dimineață, înainte de a pleca la școală, a mâncat un sendviș cu somon, s-a spălat pe dinți și și-a pus masca aferentă. În timpul petrecut la școală a avut un disconfort din cauza gustului pe care-l avea de la mâncare. Așa că, astăzi a refuzat mâncarea, s-a spălat pe dinți și a luat o gumă Orbit. Situația nu s-a schimbat major iar disconfortul a fost prezent. Dar nu mai e mult și trece și asta într-un fel, pentru că vom vedea cum va afecta concentrarea la examen.

Spre seară am ieșit pe stadion, asta după ce a plouat destul de mult peste zi. M-a amuzat un pisic ce se tot căznea să prindă un pescăruș. Pasărea era mai babană ca pisica, dar aceasta din urmă executa niște salturi spectaculoase atunci când pescărușul venea în picaj. Mi-a părut rău că nu am fost inspirată să-i înregistrez mai devreme.

Pe astăzi e gata. Și mâine e o zi. Important este că suntem în formulă completă și asta-i tot ce contează. Sănătate!

Lasă un răspuns