Avem următoarele ingrediente:
o grupă combinată din mediul rural
un corp de clădire care numără mulți, mulți ani
o curte în care rățuștele sunt stăpâne cât sunt ore, pentru că-n pauză…
copiii veseli și rumeni în obraji
o educatoare râzăreță, răbdătoare și determinată dar și înclinată spre frumos, fiind autoarea unei cărți de poezie ce se intitulează „Un ocean de iubire”
Ce iese din toate astea? Nici nu bănuiți!
Îmi doresc să trăiți o asemenea experiență și să intrați, chiar și pentru câteva clipe, în această atmosferă. Într-o zi de toamnă superbă, în care natura se înfoaie de la primele ore ale dimineții etalându-și culorile, să intrați într-o sală în care căldura te învăluie. O căldură însoțită de o melodie inconfundabilă ce doar lemnele trosnind o pot scoate. Și parcă și căldura emanată are o altă consistență decât cea a caloriferelor. 🙂
Aici, copiii de mai multe vârste, dar toate de grădiniță, se adună în jurul educatoare, așa cum se adună puii în jurul cloștii. Nu plânge nici unul iar supărați nu sunt. Nici măcar mucoși.
Când am intrat colorau, iar unul dintre ei , mai micuț, mi-a spus că:
Eu nu coioiez, io mâzgâiesc.
Dar nu mâzgălise urât, zău! Apoi au cerut plastilină, să modeleze, iar doamna le-a dat.
Cât am pus machetele la locul lor, copiii au modelat pentru ca mai apoi, la vederea cifrelor să înceapă o adevărată forfotă. Și ne-am jucat.
Cifrele de la 0 la 1-10 – video
Apoi am povestit despre Scufiță și lupul cel rău, despre bunul vânător și bunicuța cea greu încercată.
Cum a fost? Minunat. Atunci când lucrurile se desfășoară firesc și cu voie bună, nu are cum să nu iasă bine. Credeți-mă. 🙂