machetedidactice.com

Activități educative copii – Ciprian Porumbescu… muzică… natură… căsuțe păsărele… pirogravat

Toate cele pomenite mai sus, adunate într-o înșiruire firească.

De fapt cum a fost? Am plecat și noi, poate ca tot omul, să ne mai aerisim creierii și să mai petrecem câteva ore doar noi trei, departe de tot și de toate, în liniște. Ce-i mai drăguț este că am și găsit-o, pentru că acolo unde am fost nu era nici un om, nici un grătar, nici o manea, nimeni.

Doar o pădure plină de triluri și bâzâit. Doar multe zumzăieli și foarte mult, dar foarte mult verde, în zeci de nuanțe.

Am zăbovit mult în pădure, și cu toate că părea că totul este în repaus, era multă activitate, dar o activitate pe care natura și viețuitoarele știu să o gestioneze altfel. M-am întrebat, adesea: când sunt în sărbătoare toate celelalte, înafară de rasa omenească? Și cred că au ele o rânduire bine definită, pentru că dealtfel nu ar fi rezistat atât de mult.

Sunetele așa de armonioase, culorile atât de echilibrate, aromele atât de fine, totul, dar totul face ca acest tablou să fie atât de expresiv. Pentru că nici un terapeut nu poate aduna toate aceste elemente în cabinetul lui pentru a te detensiona, pădurea și natura este cea mai pricepută în acest sens. Trebuie doar să-ți găsești timp și câteva resurse, nu multe, pentru a te bucura de ea.

Casa Ciprian Porumbescu 24mai2015

Am privit și admirat. Am inspirat și expirat de ne-a ajuns aroma de pin până-n cele mai ascunse cotloane ale plămânilor.

Casa Ciprian Porumbescu 24mai20151

Am sorbit din priviri piciorușele gâzelor, pline de polen și ne-am rugat ca fluturii ce se curtau să poată avea puiuți.

Casa Ciprian Porumbescu 24mai20152

Am mângăiat florile frăguțelor iar gura ni s-a umplut de aroma lor inconfundabilă. Iammi!

Am reușit să nu ne pierdem cu firea pentru a nu întârzia la întâlnirea cu Ciprian Porumbescu. Și a fost una pe cinste, pentru că, am avut privilegiul de a fi singurii. Am putut sta în tihnă și depăna povestiri, iar domnișorul Ciprian muuulte destăinuiri a mai avut. E drept că nici noi nu eram chiar cu tolba goală. 🙂

Casa Ciprian Porumbescu 24mai20153

De vorbă cu Ciprian Porumbescu – video

Casa Ciprian Porumbescu 24mai20154

Am ajuns acasă încărcați de bucuria tihnei. Și cu gândul la tot păsăretul ce se împăna în pădure, Luca a construit o căsuță pentru una dintre ele.

Mult s-a mai vorbit pe marginea ei, cu atât mai mult că am folosit, pentru prima dată, aparatul de pirogravat proaspăt achiziționat. Mirosul lemnului ars mi-a adus aminte de copilărie și de activitățile noastre de atunci. A da, am folosit materiale reciclabile, cum altfel!

Luca pirogravează – video

A fost ușor și, cu siguranță, vom mai repeta activitatea de pirogravat. În definitiv, cele 16 capete aflate în cutia aparatului ne invită la așa ceva.

Căsuța păsărelelor

Inițierea la pirogravură a fost făcută de tată, pentru că tot era acasă! 🙂

Căsuța păsărelelor1

Duminică cu triluri, tihnă și Ciprian Porumbescu – video

Am mai bifat o duminică tihnită. Se adună într-un șir tot mai lung. Șirul existenței noastre!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Ciprian Porumbescu… muzică… natură… căsuțe păsărele… pirogravat”

%d