machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Alături de un prieten … şi vulcanii erup diferit!

DSC_6964

Iată că am avut parte de o întâlnire foarte plăcută şi spun acest lucru deoarece Iasmin, noul prieten a lui Luca, a lucrat şi intrat alături de noi într-o călătorie plină de mistere şi de neprevăzut. A fost cu atât mai deosebit cu cât şi eu dar şi Răzvan am participat la toate etapele acestui minunat traseu.

Am ales să vorbim din nou despre vulcani, pentru că aici am putut să le ofer copiilor posibilitatea de a face câteva experimente şi este lucru ştiut că acestea sunt extrem de îndrăgite. Am avut parte de un material extrem de bogat din care am putut lua informaţii extrem de variate şi pe nivele diferite de vârstă.

Am apelat la Enciclopedia Larousse pentru copii, oare a câta oară! În Descoperim Pământul de la Aramis copiii au putut citi despre muntele de foc, despre cum se naşte un vulcan şi nu numai atât. Din Enciclopedia ilustrată a cunoașterii au înţeles cât sunt de periculoşi aceşti vulcani atunci când erup şi ce daune pot provoca. În sprijinul tuturor acestor materiale a mai venit şi macheta confecţionată de mine, aceea cu Straturile pământului, iar de acolo s-a înţeles fără nici un dubiu, câte păturele învelesc planeta noastră!

DSC_7028  DSC_7029  DSC_7030

DSC_7031  DSC_7032

DSC_7033  DSC_7034DSC_7035

  

Despre cum am lucrat alături de Luca, puteţi vedea aici. Dar acum, având un partener nou la activitatea noastră, am mai adăugat câte ceva pentru a fi mai interesantă discuţia şi desfăşurarea evenimentelor. Am folosit şi machetele vulcani ce s-au dovedit de un real folos fiind foarte rezistente, iar de această dată am găsit colorant roşu pentru ca erupţia să fie cât mai aproape de adevăr.

Fişele cu cele necesare experimentelor le găsiţi mai jos.

Fișă experiment vulcani

Vreau să spun că a fost foarte frumos, copiii au lucrat cu drag iar entuziasmul nu a lipsit nici o clipă!

DSC_6962  DSC_6963

DSC_6966  DSC_6968

DSC_6972   DSC_6974

După ce am terminat toate experimentele de făcut şi de comentat, a urmat o etapă ce a fost extrem de palpitantă. Dar în ce a constat ea: folosind cuvinte auzite astăzi am completat fiecare câte o fişă în care a trebuit să facem propoziţii unde anumite cuvinte să fie scrie la începutul sau la sfârşitul propoziţiei, să scriem corect ortograme, să alcătuim propoziţii în care fiecare cuvânt din componenţă să înceapă cu o anumită literă.

DSC_6976   DSC_6977

Vreau să spun că aici am avut şi o clepsidră care să ne arate în cât timp trebuie să ne încadrăm.

Interesant pentru cei mici a fost că la această activitate de scriere am participat şi eu dar şi Răzvan, ceea ce a dus la o adevărată competiţie. O parte din rezultatele muncii noastre stau mărturie mai jos.

DSC_6979 img004

img005 img006 img007

Melanjul acesta de vârste a dat un plus de culoare iar cei mici au concurat cot la cot cu noi. Este evident că nu s-a urmărit nici o clipă vreun alt scop decât acela al obţinerii unor clipe minunate pentru băieţii şcolărei în clasele primare.
Toată lumea a tratat cu mare seriozitate această competiţie, iar la final, caisele proaspete au fost pe post de recompensă! (o surpriză făcută de tata!)
Cert este faptul că toţi am avut de câştigat. Şi ăsta nu-i un lucru de neglijat!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activităţi educative copii – Alături de un prieten … şi vulcanii erup diferit!”

%d