machetedidactice.com

Activitati educative copii – Continentul American, o vizită mult visată

Mi-a rămas întipărită în minte expresia că, „orice om își dorește să calce o data în viață pe tărâm american, așa cum orice romantic visează să vadă Parisul, la propriu”.

Eu personal, nu am reușit până acum să vizitez nici una din aceste destinații, spre deosebire de Răzvan, care a bifat deja Franța. Însă speranța moare ultima!

Acest lucru nu m-a împiedicat să călătoresc la braț cu fiul meu cel mic, tooocmai în America. Și nu numai în continentul nordic ci și în cel sudic.

După ce s-au lecturat informațiile din enciclopediile noastre dragi, de unde s-au aflat multe date noi și sau vizionat imagini din aceste ținuturi, Luca a lucrat cu macheta personala.

Poate vă veți întreba, de ce tot insist cu aceste machete? Deoarece consider că îmbinarea dintre vizual – oral – motric are șanse mult mai mari de reușită, de a fi asimilat.

Să nu vă închipuiți că Luca pus în fața unei hărți turuie țările și le pune pe hartă cu ochii închisi. Nici vorbă! Cel puțin nu acum, la acest moment.

Însă faptul că citește toate țările, că vede unde sunt puse pe hartă, că vede drapelele, îi va crea în minte niște conexiuni care la momentul oportun , se vor consolida.

Cel puțin asta cred…… și pe urmă, nu are ce să-i dăuneze un exercițiu atât de plăcut și atât de ….colorat! Unde mai pui, ce destinații excepționale, am parcurs în doi! Sau uneori în trei, că era și Răzvan. Tatăl este în gândurile noastre, pentru că serviciul lui îl duce în niște destinații….mioritice!

După ce ne-am jucat cu macheta, a urmat o activitate dragă copilului și anume, cea de completare cu abțibilduri cu drapele a unei hărti a continentului american. Aici, iar se repetă țările, pozitionarea lor pe hartă completate de lipirea drapelului aferent.

Activitatea noastră a continuat cu un puzzle. Dar aici , în acest atlas nu este doar puzzle-ul ci și câteva informatii despre acest continent. Este o carte strașnică pe care vă invit s-o achizitionaț,i pentru că merita fiecare bănuț!

Am pregătit câteva fișe pentru Luca, iar acestea au avut ca scop un exercițiu de scriere dar și puțin divertisment. Puteți încerca și asta, pentru că veți avea parte de clipe amuzante.

Fișele completate de Luca sunt atașate mai jos. Sper ca din imagini să răzbată și atmosfera de lucru dar și plăcerea de-a participa la ea.

img467

img468

img469

La finalul acestei prezentări doresc sa transmit un gând bun și unor persoane pe care nu le-am văzut încă în realitate dar de care aud mereu și anume, aș dori să-i transmit Adelei și familiei ei, tihnă multă și viață frumoasă pe Tărâmul Făgăduinței!

Și mai am un mesaj pentru doi oameni foarte dragi fiului meu cel mare, si pe care chiar dacă nu-i cunosc deloc, din gesturile lui (că la vorbe, tare-i zgârcit!) răzbat numai gânduri bune și o prietenie pe care eu aș dori-o reala, nu virtuală.

Este vorba de Daria si de Răzvan pe care eu îi îmbrățisez părintește și cărora le urez o viață frumoasă împreună. Faptul că au ajuns acolo „în doi”, nu poate fi întâmplător, așa cum, nimic în viață asta nu este.

Iar eu rămân cu speranța de-a vizita măcar și pentru câteva zile, această Noua Lume.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Activitati educative copii – Continentul American, o vizită mult visată”

%d