machetedidactice.com

Activități educative copii – România – Rădăcinile mele, aici sunt!

tara 1

România este țara mea!

A mea, a părinților, a copiilor, a bunicilor mei!
Sună a limbă de lemn însă, oricât de mult mi-aș dori să cunosc lumea și s-o văd, nu pot uita unde-mi sunt rădăcinile.
Acest subiect este controversat, însă țara asta are atât de multe de oferit încât, datorită grijilor împovărătoare de zi cu zi, mulți dintre noi nu mai au răgaz s-o privească și s-o cunoască.
Am considerat de cuviință ca ai mei copii să știe cât mai multe despre țara lor natală și s-o viziteze mai pe-ndelete.
Nu putea să lipsească din discuțiile mele cu Luca acest subiect, cu atât mai mult cu cât este atât de ofertant.
Am căutat în enciclopediile din biblioteca lor despre Romania, iar informațiile sunt mai mult decât zgârcite. Dar, nu a fost greu sa fac o lista cu subiectele despre care să vorbim. Cu atât mai mult cu cât, am și vizitat destul de multe obiective importante din aceasta țară.

tara 2

 

Evident este că am respectat același stil de lucru, deci macheta noastră nu putea lipsi. Pe ea s-a identificat poziția României, vecinii ei, drapelul național și capitala.

tara 7

tara 8

tara 9

tara 10

tara 11

tara 12

 

 

tara 15

Am vorbit despre Brâncuși și aici m-a ajutat albumul din dotare pentru vizualizarea sculpturilor, am ascultat Enescu, de care nu era străin, am recapitulat ce am văzut în vizitele noastre pe la mănăstirile din Bucovina și ne-am promis că vom vizita în vacanța de vară Transfăgărășanul, ceea ce s-a și întâmplat.

tara 16

tara 17

tara 18

La Voroneț am fost în vacanță de Paște, iar acolo am avut plăcuta surpriza s-o întâlnim de marea soprană Mariana Nicolesco.

Pe Transfăgărășan noi nu am avut elicopter ca cei de la TOP GEAR ca să putem arăta minunațiile de care ne-am bucurat, însă toată ființa noastră a rezonat la imaginile care-ți tăiau respirația.Trăiești senzații ce greu pot fi descrise în cuvinte.Pentru cei care n-au ajuns încă dar și pentru cei ce au fost, căteva imagini dăruite din inimă.Și trebuie să ajungeți să trăiți pe viu,voi înșivă!

trans 1

trans 2

trans 3

trans 4

trans 5

trans 6

trans 7

trans 8

trans 16

Minților ascuțite și mânuțelor îndemânoase sigur le va veni inspirația când vor vedea dantelăria Mănăstirii de la Curtea de Argeș.

 

trans 10

trans 11

Ori o stare divină, vizitând Voronețul în acordurile glasului celebrei Mariana Nicolesco!

trans 12

trans 13

trans 14

trans 15

Revenind la tema noastră, Luca a făcut o fișă în care a scris câteva rânduri despre România. Apoi s-a completat „Coloana infinitului” confecționată de mine în acest mod pentru că lui Luca îi plac la nebunie aceste abordări pline de… surprize! Unele probleme la matematică au trebuit făcute pe ciornă!

tara 4

tara 6

tara 37

tara 38

tara 39

tara 40

tara 41

tara 42

Am adus în discuție și moneda națională. Pentru exemplificare, la acea oră ne lipseau din casă bancnotele de 200 lei și de 500 lei, de aceea am scos o fișa de la Banca Națională pentru a putea arăta copilului și aceste exemplare.

tara 25

tara 26

tara 27

Ultima etapă a constat în realizarea unui craft la tema noastră de astăzi. Am făcut un copac plin cu monede de 1 ban, copacul fiind poziționat în interiorul țării. Am folosit mai multe tipuri de materiale: pânza a fost de in, copacul de pâslă, bănuții de metal iar conturul împletit din hârtie creponată. Apoi am pus totul într-o ramă și a ieșit un excelent souvenir!
Mă bucur grozav că această lucrare am trimis-o în Polonia, ca souvenir din partea familiei noastre, familiei de poloni ce l-a găzduit pe Răzvan.

tara 29

tara 30

tara 31

tara 32

tara 33

tara 34

 

tara 36

Am  pus mai sus detalii din „Coloana infinitului” pe care a lucrat Luca, precum și sursa întrebărilor. Poate vă vine o idee și mai strașnică!
În speranța că v-am trezit interesul pentru vizitarea țărișoarei mele, vă doresc inspirație pentru alegerea celei mai bune destinații!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Activități educative copii – România – Rădăcinile mele, aici sunt!”

%d