Pentru că nu am încetat nici măcar o clipă să mă dezic de copilul din mine, sunt momente în care această stare poate fi văzută şi de cei din jurul meu şi asta pentru că le dau eu voie!
De dimineaţă, în drum spre şcoală, vorbeam cu Luca de diferitele activităţi pe care le-am făcut cu ocazia Zilei Copilului şi ne aduceam aminte de unele care i-au rămas lui mai aproape de suflet. Ei bine, una dintre aceste frumoase aduceri aminte a fost şi planiglobul cu copii, dar şi un clovn, Clovnul Copilăriei. Acesta face parte din perioada mea de început, atunci când nu ştiam ce şi cum să fac, ci doar ştiam că doresc să fac ceva.
Precum lesne se observă este un melanj de tehnici acolo regăsind decupaj şi bricolaj… ce mai, o struţo- cămilă handmade. Am găsit această idee într-o revistă franţuzească şi mi-a mers la suflet.
Acest clovn a fost atât de îndrăgit de copii, încât a dăinuit. Iată că şi acum, când generaţia s-a schimbat, el revine în preajma lui 1 Iunie printre ei ca să marcheze această minunată aniversare.
Cum spuneam, în drum spre şcoală m-am gândit că ar fi frumos să mă pot juca cu o grupă de copii şi să ne bucurăm împreună, lucrând. Am găsit gânduri şi gazdă bună la Grădiniţa Pinocchio din Fălticeni, unde doamna directoare, profesor Samson Adriana dar şi doamna profesoară Irina Sandu m-au primit aşa, ca pe o veche colaboratoare. Le mulţumesc mult! 🙂
Ce-am făcut? Am pregătit două ateliere, unul pentru fetiţe iar celălalt pentru băieţei.
Atelierul pentru fetiţe a constat în confecţionarea unui costum de clovn (care de fapt au fost două) iar atelierul pentru băieţei a constat în confecţionarea unor indieni.
Pentru hăinuţa clovnului am avut nevoie de:
un tipar de costum de clovn
creioane colorate
carioci
pom-pom de toate culorile
ștrasuri
abţibilduri
hârtie colorată
tot soiul de figurine din fetru.
Dacă aş mai fi avut un raft de materiale şi tot nu ar fi fost de ajuns! 🙂
Fetiţele au lucrat minunat aşa cum numai ele ştiu să o facă. Au desenat, au decupat, au lipit. A fost o atmosferă plină de creaţie dar şi de înţelegere. Deoarece materialele au fost suficiente nu a existat nici un motiv de harţă.
Pentru că sunt multe fetiţe am pregătit două tipare iar ceea ce a ieşit cu siguranţă o să vă încânte ochii.
Băieţeii au trebuit să facă trei indieni. Materialele necesare acestei activități:
trei cutii (au avut una de la pantofi, una de la brioşe şi una de la acuarele)
hârtie colorată
abţibilduri cu figuri geometrice
bandă adezivă cu diferite modele
pene
fire de catifea colorată.
Au avut şi ei de îmbrăcat cutiile, de format feţele, de aşezat toate ornamentele. Nici la atelierul lor nu au existat probleme pentru că au fost materiale suficiente pentru toţi participanţii.
La final am jucat şi un joc. Cei mici au trebuit să doboare indienii, iar pentru că nu am dorit să se lovească nimeni, am folosit o jucărie de pluş în loc de minge. Fetele au fost şi ele invitate să participe.
Cine a dorit să se fotografieze cu creaţiile fetelor, a fost liber să o facă, şi vreau să vă spun că nu au fost puţini doritori! Imaginile de mai jos stau mărturie.
Cum a fost? Minunat pentru toată lumea! Merită să încercaţi acest exerciţiu!