machetedidactice.com

„Povestea peștișorului curcubeu” – fragment

În marele ocean trăia odată un pește curcubeu. Era cel mai frumos pește și era foarte mândru de asta. Solzii lui străluceau și aveau toate culorile curcubeului: roșu, albastru, verde, portocaliu, mov, galben. De aceea i se spunea peștele curcubeu.
Peștele curcubeu este foarte mândru de solzii lui. Ceilalți pești se învârteau în jurul lui și se minunau de cât de frumos este.

Într-o zi peștișorul curcubeu în timp ce plângea că este singur și că nu are nici un prieten întâlnește caracatița cea înțeleaptă. Atunci i-a venit ideea că ar putea să ceară ajutorul caracatiței.
– Doamna caracatiță sunt foarte trist și am nevoie de ajutor. Nu am nici un prieten și nici un peștișor nu mai dorește să se joace cu mine.
Peștișorul curcubeu îi povestește ce s-a întâmplat cu câteva zile în urmă, cum a refuzat să împartă cu peștișorii din solzii lui strălucitori.

– Dragă peștișorule, cheia prieteniei constă tocmai în acest lucru: să  împarți cu ceilalți din lucrurile tale și să accepți că ceilalți sunt diferiți față de tine iar diferența nu însemna că sunt mai răi sau mai buni ci că fiecare este frumos și bun în felul său.
– Doriți să spuneți că dacă voi împarți cu ceilalți din solzii mei voi avea și eu prieteni?
– Exact. Cum te simți când cineva împarte cu tine ceva de la el?
– Sunt fericit.
– La fel se simte si celălalt când tu îi oferi ceva de la tine.
– Si acum hai sa găsim ceva frumos la ceilalți. Vezi tu, tu te-ai născut cu solzii foarte frumoși și strălucitori. Alți pești chiar dacă nu au hăinuța atât de frumoasă ca a ta cu siguranță ca au alte lucruri care pot să îți placă la ei. Fiecare este frumos în felul lui. Pentru mama lor fiecare dintre ei este cel mai frumos

Lasă un răspuns

Un gând despre “„Povestea peștișorului curcubeu” – fragment”

%d