machetedidactice.com

Adunăm, aranjăm, primăvara o chemăm

Nu cred că sunt singura care așteaptă primăvara cu mare nerăbdare și emoție. Numai și când scriu, gândul la verdele crud îmi strepezește dinții și-mi înfoaie nările, așa, ca atunci când simți nevoie ca inspirația să ducă aerul până la cea mai dosită celulă. E ceva divin în mirosul ăsta și nu are cum să te plaseze în alt anotimp decât primăvara.

Vai, cum aștept să plesnească mugurii și să iasă filigranatele frunzulițe!
Vai, cum aștept zumzetul și forfota insectelor!
Și câți de vai! se bulucesc în minte pentru a fi primii rostiți.

Până atunci, am adus primăvara în casă confecționând un material necesar unei lecții în care copiii vor vedea că dacă doresc, o pot aduce în grupa lor.
E o planșă mare, dimensiunea ei fiind de 100×80 cm, pe care au fost atașate elementele specifice anotimpului de care vorbesc.


Pe postament este pictată doar ramura înflorită, restul elementelor fiind independente. S-a dorit a se confecționa zece elemente, dar eu am vrut ca și doamna să poată participa efectiv, așa că am sporit numărul. A fost darul meu în cinstea primăverii.

M-am jucat și eu, imaginându-mi primăvara ce va să vie, atunci când eu voi hălădui pe coclauri, alături de băieții mei. Pentru că dacă totul va fi bine, anul acesta voi putea gusta primăvara pe meridiane diferite.

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Adunăm, aranjăm, primăvara o chemăm”

%d