machetedidactice.com

Advent 19 * Ziua cu numărul 19

Și a trecut și ziua cu numărul 19, sau mă rog, aproape a trecut. Mai sunt atât de puține până la ziua de 25 și abia aștept reîntâlnirea cu Moșul. Nu trebuie să mai pomenesc de Luca. 🙂

După atâtea cărți serioase a venit momentul să fie intercalată și una nostimă, din categoria „Cărți citite dintr-o suflare”.

„Nu vreau să fiu Moș Crăciun„ este o povestioară nostimă din care copiii vor afla că fiul Moșului nu vrea să continue tradiția familiei, el dorind a fi un Moș de Paști.

„Fiul lui Moş Crăciun are o problemă: nu-i place iarna, nici să meargă la săniuş, iar  să bea ceai cu atât mai puţin. Preferă primăvara, iepurii şi ouăle vopsite în multe culori! Ce mai tura-vura,  când va fi mare vrea să devină Moşul de Paşti. Dar tatăl lui nu este deloc de acord cu alegerea lui. Doar e tradiţie de familie,  au fost Moşi Crăciuni de când se ştiu, din tată-n fiu! În plus, dacă Moş Crăciun va fi Moşul de Paşti,  cine le va mai aduce copiilor cadouri?“  (Ioana Chicet-Macoveiciuc)

Dacă vă puneți întrebarea „Cine va mai aduce cadourile de Crăciun?”, ei bine, veți afla răspunsul citind cărticica. Spor la citit și la povestit!

Lasă un răspuns

%d