machetedidactice.com

Activități educative copii – „Who wants to be a millionaire?” – strașnic joc!

Viața a vrut ca eu să mă număr printre cei ce au participat la o ediție a acestui concurs. Am trăit o experiență minunată, iar ceea ce se petrece în platou este total diferit de ceea ce se vede la televizor. S-au scurs foarte mulți ani de atunci, pentru că asta se întâmpla la începuturile jocului în țara noastră. Am trecut niște teste pentru preselecție și m-am trezit într-o zi, chemată la București. Și am avut prilejul să văd ce se întâmplă de fapt, în culisele acestui format ce a avut și încă mai are atâția admiratori.

Tot atunci am avut ocazia de-al cunoaște de Virgil Ianțu, celebru pentru faptul că făcea parte din formația lui Bănică, un om calm și drăguț cu toată lumea. Emisiunea era înregistrată, iar la o întâlnire se filma pentru două – trei ediții, într-un ritm foarte alert. Dar nu pe acest subiect doresc a insista ci despre ce a urmat după participarea mea la acest joc, pentru că atunci, am aflat că există un joc și pentru acasă. După îndelungi căutări, am găsit peste mări și țări, la propriu, tocmai în State, consola pe care doresc să v-o prezint acum.

DSC_0715

Dar ce este „Vrei să fii milionar?”

Vrei să fii milionar? este un concurs televizat de cultură generală din România care oferă premii mari în bani în schimbul unor răspunsuri corecte la o serie de întrebări cu alegere multiplă și dificultate crescândă.

Sunt 15 întrebări iar gradul de dificultate sporește de la prima la ultima. În regulamentul concursului mai există niște variante ajutătoare.

Dacă un concurent este nesigur de răspunsul la o întrebare, el poate folosi o singură dată una sau mai multe variante ajutătoare. Folosirea variantelor ajutătoare nu îl obligă să ofere un răspuns final.

    • 50:50 (Fifty-Fifty; cunoscut și ca 50 la 50 în Republica Moldova): Calculatorul elimină la întâmplare două din cele trei răspunsuri greșite.

    • Întreabă publicul: Prezentatorul cere spectatorilor să voteze răspunsul pe care îl cred corect folosind keypad-uri. Aceștia au 15 de secunde să facă acest lucru, dar, în difuzările televizate, acest timp este editat la 10 secunde. Rezultatele sunt afișate imediat pe ecran în procente.

    • Sună un prieten: Concurentului i se permite să se consulte telefonic cu o rudă sau un prieten în maxim 30 de secunde de la semnalul dat de prezentator.DSC_0716

Așadar, consola  jocului are încorporată în ea și aceste trei variante ajutătoare pe care este bine să le folosești atunci când nu ești sigur de un răspuns.
Voi atașa mai jos o înregistrare video a modului în care funcționează aceasta.

Who wants to be a millionaire? – video funcționare joc

Această consolă are și 53 de cartoline pe care sunt întrebările necesare jocului. O fișă are 15 întrebări, pe o parte și alta a ei. La joc pot concura 6 jucători, ceea ce-l face și mai ofertant.

DSC_0720  DSC_0721  img162  img163img164

Am atașat câteva cartoline (fișe), pentru a vă face o părere. Cu Răzvan am jucat de multe ori, iar zilele acestea, când pregăteam bagajul pentru Anglia, l-am redescoperit. Așa că, a venit rândul lui Luca să se bucure de el. Am jucat traducându-i, dar am de gând să fac fișe pe care să le atașez cartolinelor, pentru că fiecare cartolină (fișă) are un cod de identificare.

DSC_0717  DSC_0719

Iată cum, avem cu ce să ne umplem zilele ploioase ce vor urma. 🙂

Dacă îl găsiți, merită să-l achiziționați. Oferă clipe minunate petrecute alături de copil sau de întreaga familie. Întâlniri pe care nu le veți putea uita! 🙂

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – „Who wants to be a millionaire?” – strașnic joc!”

%d