machetedidactice.com

Advent 2017 * Ziua 3

Ziua trei a sosit îmbrăcată cu o haină imaculată. A nins destul de mult și asta nu poate fi decât îmbucurător. Parcă totul s-a curățat dintr-o dată și cred că ăsta-i modul naturii de a se primeni, mă rog, unul dintre ele. Nu numai de a astupa/acoperi mizeria lăsată de ultimele trene ale toamnei, atunci când a plecat grăbită ci și de-a dezinfecta, cu ajutorul frigului, tot ceea ce nu trebuie să se mai găsească pe pământ. Peisajul este frumos iar noi suntem privilegiați de avea parte de imagini minunate de la fereastra casei. Nu spui că stăm într-un cartier de blocuri pentru că există mulți copaci și verdeață. Înainte, cei care se ocupau de arhitectura noilor orașe aveau grijă să nu sufoce locuitorii luându-le fărâma de oxigen. Acum, fiind mai mulți oameni, situația stă diferit. Totul e diferit și nu la toate capitolele e cu plus.

Dar să revin la Calendarul de Advent – ziua cu numărul trei.

Cartea zilei de astăzi este Auggie & me three wonder stories  o carte ce vine în continuarea volumului „Minunea” despre care, dacă vreți să vedeți cum am lucrat puteți citi mai jos.

„Minunea” de-a ne bucura de clipe unice

Am citit-o și eu dar Luca a reușit să citească și continuarea, Cartea lui Julian. Aceasta a fost tradusă în românește și am crezut că doar asta este dar iată că, am descoperit că mai există și continuarea continuării. La o căutare am descoperit că sunt și cărți separate,

însă eu am achiziționat o carte în care sunt aceste trei povești. De dimineață am tot căutat să văd ce-i cu ele iar copilul a intrat în curiozitatea mea. Pe teacherspayteachers am găsit și o sumedenie de fișe legat de Shingaling  dar și de Pluto pe care merită să lucrezi. Materialele de pe acest site sunt o adevărată provocare pentru copii dar și pentru părinți și plăcerea cu care le lucrezi nu e de neglijat și știm asta foarte bine pentru că așa a lucrat la Minunea.

Mă bucur de bucuria lui. Deja a intrat în poveste și fața lui arată asta. Se mai oprește, din când în când, să-mi mai spună ce și cum. Fiind și eu la curent cu povestea principală, știu despre ce este vorba, în mare. Iar acum vin detaliile care nu-s de neglijat.

Spor la citit dar mai ales la zâmbete!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Advent 2017 * Ziua 3”

%d