machetedidactice.com

Școlărel de clasa a VI-a * Și am început frumos

Daaa, am început clasa a VI-a cu chef!
Chiar așa, de a doua zi.
De dimineață, totul anunța ziua numai de bine, stare pe care am dori-o în fiecare zi, cum altfel. S-a trezit cu multă voie bună și dornic să ajungă primul în clasă. Și cam așa a fost pentru că am dat curs dorinței lui.

Orarul pe mâine ne arată că, dacă va rămâne așa, miercurea va fi cea mai solicitantă zi din săptămână. În condițiile în care ai o oră de matematică, una de limba română, după care urmează istoria, geografia, fizica și biologia va fi cam greu atunci când vor fi în plin proces de învățare să le dovedești pe toate. Va vedea cum se va organiza și cum va proceda.

La limba română s-a făcut o trecere în revistă la ceea ce s-a studiat în clasa a V-a iar acasă a continuat pentru că deh!, trei luni de vacanță mai aștern un văl de uitare peste cunoștințele acumulate.

Și pentru că în acest an copiii din clasa a V-a nu au manuale, materia fiind condensată într-un compendiu, valabil pentru 8 săptămâni, care condensează 12 materii între coperțile sale,

am apelat la manualul de clasa a V-a, neavizat de Ministerul Educației, cel scris de profesoara Cristina Tunegaru.

BUN VENIT ÎN CLASA A V-A!
Vei cunoaște prin acest manual cărți despre copii minunați, care nu renunță la visele lor, deși întâmpină multe piedici, despre lumi fantastice, povești amuzante care vor aduce buna dispoziție în clasă. Îi vom cunoaște pe Harriet, pe Apolodor, pe Heracle, pe MUP, pe Wilbur și pe Eugenița. Vom da frâu imaginației și vom discuta în clasă ideile noastre, le vom susține cu capul sus și nu ne vom speria de greșeală. Numai greșind vom învăța. Vom vedea cât de important e să scrii corect și să te exprimi pe înțelesul celorlalți. Nu numai la școală, dar și dincolo de ea, în mediul online, cu prietenii. Vom lucra cu drag, împreună. Și mai mult decât orice vom fi deschiși și sinceri, dar atenți la colegii noștri.
Prof. CRISTINA TUNEGARU

Și ce am văzut nu a fost rău (din perspectiva unui părinte). Manualul a fost pus la dispoziție și poate fi descărcat gratuit, de toți cei interesați. Ei, și printre ei am fost și noi. În el veți găsi texte frumoase, îndrăgite de copii, dar și o abordare mai aerisită.

Manual limba română clasa a V-a

Poate vă veți întreba ce ne mai trebuie, copilul fiind deja în clasa a VI-a? Ei bine, am printat toate fișele de lucru și toate evaluările prezente în manual, pentru a face o recapitulare. Și a fost foarte frumos!

Când a ajuns la verbe, de ajutor a fost și planșa pe care am confecționat-o anul trecut. Și a conjugat mai multe.

În ceea ce privește manualul de limba română din acest an, numai o privire asupra lui și te cam înfioară. Vom vedea cum va proceda doamna profesoară.

Așadar, s-a plecat la drum. Sper, unul mai tihnit față de precedentul. Spor să aveți!

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Școlărel de clasa a VI-a * Și am început frumos”

%d