machetedidactice.com

Activități educative copii – Crystal Mining sau cum au devenit trei copii, arheologi pentru două ore

Pentru că suntem plecați de o săptămână, revederea lui Luca cu tatăl lui a fost foarte intensă și mult așteptată. Cred că pe măsură ce trece timpul acestea au alte valențe și altă însemnătate.

DSC_1103

Tatăl i-a oferit copilului un joc, Kidz Lab Crystal Mining și nu mă gândeam că va avea așa un efect asupra lui, dar și a prietenelor lui. Jocul este alcătuit dintr-un kit ce conține: un bloc de lut (destul de tărișor) în care sunt ascunse 8 pietre „prețioase”, o lupă, un ciocănel, un penson, recipiente pentru a pune cristalele găsite, și o punguță de catifea, cadou. Pietrele incluse în kit sunt pietre semiprețioase, iar Luca nu era chiar străin de ele, pentru că noi avem o colecție ce a apărut la DeAgostini și pe care copilul și-a dorit foarte mult să o aibă.

DSC_1110

Pentru că vremea a fost atât de minunată, copiii au stat mult pe afară, iar acest joc nu putea avea loc într-un decor mai frumos decât o curte însorită. Pentru că pe cât de interesant este, pe atât de multă mizerie generează.

DSC_1106 DSC_1109DSC_1105 DSC_1113 DSC_1120DSC_1121

Au fost două ore minunate în care copiii au lucrat atât de frumos și au purtat tot felul de discuții. Precum se vede, au fost echipați corespunzător, mă refer aici la ochi, pentru a nu suferi vreun accident. La final, au venit cu comoara descoperită: 8 pietre „prețioase”, una mai frumoasă ca alta.

Micii arheologi – video

Dar partea cea mai frumoasă a fost aceea a modului în care arătau la finalul activității, ceea ce a necesitat o baie. Obligatoriu!

DSC_1124 DSC_1125 DSC_1126 DSC_1127

Dacă aveți posibilitatea și curiozitatea de a vedea cum se comportă micuții voștri în fața unei astfel de provocări, nu vă rămâne decât să-l achiziționați. Se găsește la Kaufland, iar prețul nu este atât de mare: 50 lei. Eu vă doresc, investigație plăcută! Și multă distracție 🙂

Lasă un răspuns

%d