machetedidactice.com

Școlărel de clasa a VI-a * Cling! Cling!

Am plecat la 10:00 dimineața!
Cu emoții și cu dorință de a-și revedea profesorii și colegii.

Cu flori pentru că ăsta este modul nostru de a ne exprima întâlnirea cu persoane dragi. Le oferim pentru a ne arăta respectul dar și pentru că ne face bine. Așa am fost educați și consider că nu este nimic anormal în asta. Nu căutăm nimic și nu insinuăm nimic. Dar gestul, în sine, cuprinde multe pe care unii nu reușesc să le înțeleagă/decanteze.

La școală era multă agitație, iar cei care însoțeau copiii erau, parcă, mai emoționați. Mulți știu ce anume urmează și câtă energie cere procesul de învățământ în ansamblul lui.

Imnul. Primar, preot, director, polițistă au vorbit pr rând. Repede și la obiect. Apoi s-a plecat spre clase. Cei mici, de la Pregătitoare au trecut pe sub podul de flori. Sufletele lor au încercat să agațe mulțimea de culori și miresme, dar și energia minunată pe care le degajă aceste plante. Cei mari știau deja drumul. El e același dar mintea lor e diferită. Prioritățile, dorințele, promisiunile parcă au mai crescut. Se spun multe în barbă. 🙂

Clasa frumoasă, curată, luminoasă. Elevii au aflat că au nu mai puțin de șase profesori noi. O doamnă s-a pensionat, alta a născut. Viața își urmează cursul firesc.
Teancurile de cărți, mai noi ori mai vechi, își așteaptau proprietarul. Cu el vor colabora un an școlar și vor încerca să-l facă să îndrăgească material de care se ocupă fiecare. Unele cărți au un handicap din start, la modul cum arată. Dar mi-am adus aminte de proverbul „Nu haina îl face pe om”.

                                                        

S-a simțit multă tensiune dar și multă speranță pentru că la școală vii ca să înveți ceva. Dar ce ne rezervă viitorul nu avem de unde ști. Cunoaștem doar intențiile noastre.

An școlar pozitiv și bun! De asta cred că avem nevoie, elevi și părinți deopotrivă. De dascăli nu mai pomenesc.

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Școlărel de clasa a VI-a * Cling! Cling!”

%d