machetedidactice.com

Activități educative copii – Piticul Nas-Lung de Wilhelm Hauf

Piticul Nas-Lung de Wilhelm Hauf este o poveste apărută la editura Galaxia copiilor, în colecția Călătorii în lumea basmelor. În aceeași colecție au mai apărut: Prințul dorință de Mihail Kuzmin, Trolul fără inimă de Asbjornsen &Moe și Zăpezică de Alezander Afanasiev.

Despre cum am lucrat noi atunci când ne-am întâlnit cu Prințul dorință, puteți citi accesând linkul de mai jos.

Activități educative copii – Bănuiam că există Prințul Dorință, dar astăzi el a căpătat chip

În ceea ce-o privește pe Zăpezica, iată cum a fost!
Activități educative copii – Ia uite ce frumos i-a povestit Zăpezica lui Luca!

Luca Zapezica si fise ia si i-a colaj

La întâlnirea cu trolul n-am avut nici o frică.
Activități educative copii – Trolul fără inimă
Trolul fara inima colaj

În ceea ce-l privește pe Nas-Lung, Luca a citit povestea și am vorbit destul de mult pe marginea ei. Ne-am bucurat că am putut avea întreaga colecție așa putând citi texte pline de învățăminte. Trebuie să vă lăsăm plăcerea de a o citi singuri și de a afla deznodământul ei.

Dar această poveste a prilejuit plăcuta ocazie de a confecționa personajul principal. Un băiețel pe nume Radu s-a întâlnit cu el și au legat o prietenie frumoasă. Mama lui a hotărât să-i facă o surpriză, m-a contactat, și așa am ajuns să-l confecționez. Piticul este mare, are dimensiunea lui Radu, adică 1,05 metri înălțime și șade pe un postament. Poate fi folosit ca avizier în diferitele activități pe care mama și copilul le fac împreună. O machetă mare pentru că pe lângă înălțimea ei a ieșit și lată de 1 metru ceea ce a făcut ca să am ceva griji în privința transportului. Dar am primit vești precum că a reușit să ajungă în bună stare.

colet pitic nas lung

Aștept cu nerăbdare să văd cum se vor juca cu el. Eu sunt foarte mulțumită de provocare dar și de rezultat și am lucrat cu mult, mult drag!
Și acum, iată piticul!

20160810_093031

Trebuie să recunoașteți că vesta lui este de o eleganță rară. Vă urez spor la citit!

20160810_092958

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Piticul Nas-Lung de Wilhelm Hauf”

%d