machetedidactice.com

Activități educative copii – Am vorbit, cândva, și despre veveriță

Despre multe am mai căutat și vorbit și dacă ne ține Dumnezeu sănătoși, vom continua. Zilele astea cei de la HBO au dat, pentru a câta oară, seria Ice age, un film cu animale, prietenia dintre ele și multe aventuri. De când a apărut, a fost îndelung vizionat de noi și pentru că la un moment dat a existat și o slăbiciune pentru ele, nu ne-am limitat doar la a-l viziona. Au apărut în casa noastră plușuri cu personajele dar și o carte minunată, Epoca de gheata 3”, editura eastone books. E o apariție deosebită asta pentru că-i o carte mozaic, cu patru jocuri de puzzle a 96 jetoane fiecare. Fiecare foaie are o folie protectoare asta pentru că piesele de puzzle odată scoase din teaca lor, o iau la fugă. 🙂
                                           

20160508_125305

20160508_125355

20160508_125506

20160508_125602

20160508_125626

20160508_125639

Dar cum de am ajuns la această carte? Păi am vrut să vorbim despre veveriță, iar plușul nostru de aici era. Așadar, veverița a fost personajul principal în jurul căruia am tot gravitat. Ea a fost măsurată și analizată, de-a fir a păr în ajutorul nostru venind și enciclopedia pentru copii Animalele.

animalele

veve1

veve4

veve5

veve6

veve7

veve3

Lucrul în compania acestor atlase este extrem de fascinant pentru că afli informații multe și poți face comparații între animalele ce aparțin aceleiași specii. Vezi, pentru că imaginile sunt de foarte bună calitate, o sumedenie de veverițe, una mai drăguță ca alta, iar asta te surprinde, oarecum.

Nu a fost uitat nici presenterul confecționat de mine și nici fișa de la IMP, asta pentru a merge în aceeași notă ca până acum, atunci când vine vorba de animale, insecte, pești ori amfibieni.                                                                    veve10

veve11

veve28

Pe coperta presenterului a fost pus acrostihul de rigoare, pentru ca mai apoi, la un moment dat, copilul să-l scrie pe o fișă.                                                                           veve24

Am avut lângă noi și o poveste frumoasă, cu veverițe, poveste din cartea Animalele din Pădurea Fermecată de Tony Wolf, editura Crișan. Face parte dintr-un set de patru cărți, una mai frumoasă ca alta, pe care vă invit să nu ezitați în a le achiziționa. Pe lângă acest set mai sunt și alte cărți semnate de Tony Wolf  despre care puteți afla aici.

veve15

veve16

veve18

Tot în cadrul aceleași activități au mai fost completate niște fișe, pe care le găsiți mai jos. Așa s-a cerut, așa am procedat.

veve25

veve26

veve27

Craftul care a însoțit această joacă a jos, cum altfel, tot o veveriță. Pentru asta am avut nevoie de următoarele materiale:
carton culoare maro închis, deschis și roșu
tipar veveriță și tipar ghindă
ochișori mobili
fire de catifea pe sârmă
lipici.

veve19

veve20

veve21

veve22

veve23

Nu e vulpe, da-i roşcată,
În pădure ziua toată
Ronţăie doar miez de nuci,
Con de brad şi-alune dulci.

– Cine sare printre ramuri?
Mă întreabă o fetiţă,
Cu nuci multe în rochiţă.
Îi răspund: O… veveriţă.

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Am vorbit, cândva, și despre veveriță”