machetedidactice.com

Machete didactice – Ca la talcioc 2. Machete de tot felul, pentru toate gusturile dar mai ales pentru activităţi diferite

Vă mai poftesc o dată în talcioc. Sunt multe machete didactice dar şi alt fel de materiale pe care le-am realizat de-a lungul timpului şi pe care, dintr-un motiv sau altul, nu am reuşit să le prezint individual.
Ca om de vânzări vă pot spune că fiecare produs are cumpărătorul lui şi nu se ştie niciodată de unde vine ideea salvatoare. O poţi achiziţiona sau de ce nu, confecţiona singură.
Tot ceea ce este prezentat pe acest blog şi toate activităţile la care fac referire, reprezintă frânturi din viaţa mea şi acelor apropiaţi mie sau familiei mele.

Tot ce a ieşit din mâinile mele a fost făcut cu mult drag şi cu multă dragoste, pentru că nu am confecţionat nimic doar aşa, ca să fie!

Imagine
Se poate observa că am progresat mult, şi asta fără a primi ajutorul nimănui. Am progresat doar lucrând şi încercând de la o machetă la altă să schimb câte ceva, să aduc câte o îmbunătăţire.
Mai sus este primul Circuit al apei în natură pe care l-am realizat eu. A fost folosit la o lecţie pe când era Luca la grădiniţă. Se observă destul de uşor că era chiar la început, dar şi aşa am fost extrem de bucuroasă de rezultat (pentru că nu aveam termen de comparaţie).
Este un melanj de materiale care au reuşit să se armonizeze frumos într-un tot.

DSC_4724   DSC_4725
Răsfoind în arhiva mea cu materiale am găsit acest licurici pe care l-am confecţionat la cererea unei doamne tare dragi mie, doamna Adriana Samson, aceasta dorind a-l dărui unei grădiniţe ce purta acest nume. Vreau să vă spun că şi-a găsit poate cel mai bun loc din grădiniţă, iar el îi întâmpină pe cei care păşesc pragul acestei minunate instituţii. Poate părea mic, dar are o dimensiune destul de mare, peste 50 centimetri. Nu pot să vă spun cum se vede atunci când cade lumina pe el. Spui că-i adevărat!


Poate doriţi să plecaţi într-o călătorie pe mare şi nu aveţi cu ce! Eu am rezolvat această problemă şi am confecţionat o machetă vaporaş, cu care copiii au plecat în vacanţa de vară. A avut ataşat şi un catarg iar această ambarcaţiune se numea Vacanţa, vorba cântecului:

Cu vaporaşul Vacanţa
Am pornit pe trei luni înspre larg
Am numit pânza mare Speranţa
Şi-am suit-o sus, sus pe catarg !

Sau dacă aveţi rău de mare, puteţi merge cu bicicleta! Am confecţionat şi aşa ceva pentru o doamnă ce avea de făcut o machetă, pentru susţinerea unui proiect, în care trebuia să existe şi o bicicletă, dar nu de hârtie (aşa a fost cerinţa!). Drept pentru care a apărut această bicicletă de … polistiren!

DSC_7343
Ştiţi că poştaşul sună întotdeauna de două ori, dar ce te faci dacă nu poţi fi acasă? Ai nevoie de o cutie poştală în care să-ţi lase corespondenţa. Aşa a apărut această cutie poştală, care s-a cerut făcută tocmai în perioada în care cei de la gospodărirea oraşului toaletau copacii, aşa având acces şi eu, la nişte crengi de mesteacăn. A ieşit ceea ce vedeţi mai jos, iar destinatarul a fost foarte mulţumit de rezultat.

  
Dacă este vorba de cutii, am confecţionat o cutie ce este ţinută de un ursuleţ, iar aceasta a fost folosită pentru o activitate în care cei mici aveau de trimis şi primit nişte bileţele de la personaje din poveste. Ursul reprezenta o garanţie că nu se vor prăpădi şi nimeni nu va avea curajul să le înstrăineze!


Revenind la începuturi, vreau să vă arăt cum am confecţionat nişte balerine, ce aveau rochiţele din tul, iar pe dedesubt nu era pictat, ci montat folie autocolantă. De unde se vede că am încercat tot soiul de variante, care mai de care mai trăznită. Au fost de mare efect şi nici acum nu au dispărut din peisaj. Baletează într-un colţ de grădiniţă, neîntrerupt, de câţiva ani buni!

img892

img893
Poate vă ajută cu ceva această machetă 3D cu elemente de primăvară, machetă pe care am confecţionat-o pentru un cerc pedagogic. Atunci, cerinţa era ca toţi copiii unei grupe, să alcătuiască pe final de lecţie, un ansamblu de primăvară. Aşa au apărut atât de multe elemente, gâze, flori, copaci, toate de primăvară.


Nu doresc a încheia înainte de a vă prezenta 3 machete ce reprezintă scene din poveşti. Au fost foarte greu de făcut şi spun asta pentru că a trebuit să mă completez cu cea care a adăugat personajele poveştii. Este vorba de o scenă din „Capra cu trei iezi”, „Ursul păcălit de vulpe” şi „Scufița roşie”. Important este că rezultatul final a fost unul excelent, doamna obținând calificativul maxim.

Îmi doresc ca talciocul meu să vă ofere idei pentru activităţile dumneavoastră, aşa cum îmi doresc să spuneţi şi ce părere aveţi despre ele.
Zi frumoasă!

Lasă un răspuns

7 gânduri despre “Machete didactice – Ca la talcioc 2. Machete de tot felul, pentru toate gusturile dar mai ales pentru activităţi diferite”

%d