machetedidactice.com

Activități educative copii – În „Săptămâna altfel” a putut merge și Coconaș la școală

În cursul activităților din această săptămână una dintre teme a fost aceea a aducerii și prezentării jucăriei preferate, numindu-se „Animalul meu de pluș”.
De mult s-a tot pomenit la noi în casă regretul că Coconaș nu poate merge și el la școală, acolo unde poate vedea clasa ,dar și cunoaște pe doamna și colegii.
Dacă nu știți cine este Coconaș, ei bine aflați că este un ursuleț, preferatul lui Luca, nelipsit de lângă el din toate deplasările. I-a fost alături peste tot și când vine vorba de el știm că este al cincilea membru al familiei. Am mai vorbit despre Coconaș pe acest blog.

DSC_1175

A mers la munte și la mare, a zburat cu avionul, a mers cu vaporul, cu trenul și cu mașina de muuulte ori, dar la școală nu fusese niciodată.

DSCN6136

Dar acum a venit clipa cea mare a lui, aceea de școlărel pentru o zi. Pentru ca emoțiile să nu fie prea mari, Coconaș l-a luat cu el și pe Cloud, tot un ursuleț, dar britanic, ultimul intrat pe lista de preferințe a copilului.

DSCN7623

De dimineață, Luca le-a tot povestea că se vor întâlni și cu alte jucării, că vor vedea banca în care stă, dar mai ales vor avea bucuria de a simți atmosfera școlară.

DSCN7626

Nu a fost elev care să nu-și aducă preferatul, unul mai interesant decât altul. Am văzut jucării pe care lesne se puteau observa zecile de spălări și cosmetizări dar care erau îmbrățișate într-un mod aparte. Altele mai moderne, nu din copilăria mică a școlarului. Dar fiecare a adus ce a crezut de cuviință. Luca nu a avut nici o secundă ezitarea de al lua pe Coconaș, chiar dacă și el a fost spălat de muuulte ori și nu mai arată chiar așa de ok, unde mai pui că și-a pierdut și funda pe care o avea prinsă de o urechiușă, dar a dorit ca și Coconaș să aibă alături de el pe cineva atâta timp cât Luca va fi ocupat.

DSCN7627

DSCN7624

DSCN7628

DSCN7630

DSCN7644

Din fotografiile pe care le-am făcut se văd câteva preferințe ale copiilor.
Acum, Luca este încântat de experiența trăită de prietenul lui dintotdeauna și vor avea multe de împărtășit. Poate prin ochii lui de pluș, școala s-a văzut diferit iar discuțiile avute cu celelalte jucării au scos la iveală multe alte lucruri inedite. 🙂
Oricum, fiecare jucărie are o poveste pe care o crede cea mai frumoasă, interesantă, emoționantă. Și cred că așa este, zău!

DSCN7629

Lasă un răspuns

%d